Έρχονται τελικά δύο ακόμα σεζόν του «Shogun»; Το FX ισχυρίζεται πως ναι - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:04
17/5

Έρχονται τελικά δύο ακόμα σεζόν του «Shogun»; Το FX ισχυρίζεται πως ναι

Οι φήμες μιλούν για την πιθανότητα, ύστερα από διαβουλεύσεις με τα FX, Hulu και την Μικαέλα Κλαβέλ, κόρη του συγγραφέα, Τζέιμς Κλαβέλ, στο βιβλίο του οποίου βασίζεται η παλιά τηλεταινία/σειρά και το πρόσφατο reboot της.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Το Variety έχει την είδηση ότι οι τρεις οργανισμοί (FX, Hulu και κληρονόμοι Κλαβέλ) «ψάχνονται» για συνέχεια της επιτυχημένης σειράς. Ένα writer's room θα στηθεί αυτό το καλοκαίρι για να αναπτύξει δύο νέες σεζόν. Να σημειωθεί ότ δεν έχουν πέσει υπογραφές, δεν υπάρχει ανάθεση και καμμιά παραγωγή δεν έχει σχηματιστεί/οριστεί. Στο σχέδιο πάντως εποχούμενοι παραμένουν οι δημιουργοί της σειράς (Τζάστιν Μαρκς και Ρέιτσελ Κόντο) αλλά και η Κλαβέλ με τον Χιρογιούκι Σάναντα που πρωταγωνιστεί και συγκαταλέγεται στους παραγωγούς.

Ένα πρόβλημα - που ποτέ πάντως δεν σταμάτησε ανάλογα σχέδια - είναι ότι η πρώτη σεζόν κάλυψε ολόκληρη τη νουβέλα στην οποία βασίζεται, νουβέλα που ο Κλαβέλ είχε με την σειρά του βασίσει σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Η ιστορία ακολουθεί έναν Άγγλο ναυαγό στον 17ο αιώνα που εμπλέκεται σε μια αιματηρή πάλη στα υψηλά κλιμάκια της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Να θυμίσουμε στους παλαιότερους, που βέβαια δεν έχουν ξεχάσει, ότι πολλά-πολλά χρόνια πριν υπήρξε μια τηλεταινία και αργότερα μίνι σειρά με τον Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν και τον Τοσίρο Μιφούνε που είχε γράψει την δική της ιστορία στα ελληνικά τηλεοπτικά πράγματα.

Για το FX πάντως αυτή είναι η ακριβότερη σειρά που παρήγαγε ποτέ, ενώ η δεκαμερής σειρά μαγνήτισε 9 εκατομμύρια προβολές σε όλο τον κόσμο μέσω των διαύλων του Hulu, του Disney+ και του Star+ κατά τις πρώτες έξι μέρες διαθεσιμότητάς της.