Νέος Κρόνενμπεργκ στα σκαριά, Λεά Σεντού και Βενσάν Κασέλ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:32
22/9

Νέος Κρόνενμπεργκ στα σκαριά, Λεά Σεντού και Βενσάν Κασέλ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Το «Shrouds» υπολογίζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματά του την προσεχή Άνοιξη.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Και να που τα 8 χρόνια απογοητευτικής απουσίας του από το προσκήνιο, φόρτισαν για τα καλά τις μπαταρίες και γέμισαν το μυαλό του σχέδια. Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, παρά την εντυπωσιακή αδιαφορία του εγχώριου κοινού για την πολυαναμενόμενη (λένε οι κριτικοί, ποιος τους ακούει) επιστροφή του, είναι μείζων δημιουργός, ασφαλώς παρεκκλίνουσας των γενικών ενδιαφερόντων θεματικής, που όμως, όπως συμβαίνει με τους μείζονες, χρειάζεται άλλα μάτια για να φτάσει κανείς να εντοπίσει εκείνο που ευθέως τον αφορά.

Αυτή είναι και μια καλή γέφυρα σύνδεσης με την επόμενη ταινία του, το «Shrouds», που έχει πλέον πρωταγωνιστικό ντουέτο, τον Βενσάν Κασέλ και την -μούσα;- Λεά Σεντού, που επιστρέφει μετά από την θριαμβευτική της παρουσία στα «Εγκλήματα του Μέλλοντος». Στην ταινία ένας καινοτόμος επιχειρηματίας, πρόσφατα χήρος, φτιάχνει μια συσκευή σύνδεσης με τους νεκρούς μέσα στο επιτάφιο σάβανο. Επισήμως πλέον, ο Κρόνενμπεργκ έχει επιστρέψει στο προ-«Crash» σινεμά του, ένας θαυμάσιος κύκλος αρχίζει να κλείνει.

Σκοτεινό και μακάβριο όσο κι αν ακούγεται λοιπόν, έχοντας υπ' όψιν και ότι ο Κρόνενμπεργκ είναι χήρος από το 2017, το έργο μοιάζει και επιβεβαιώνεται ότι είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικής σημασίας. Ο ίδιος πάντως, λαμβάνοντας και το βραβείο συνεισφοράς από το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, δηλώνει έτοιμος για μελλοντικές ταινίες, ακόμα και με περιορισμένα οικονομικά μέσα. Σκηνές των «Εγκλημάτων», άλλωστε, γυρίστηκαν με iPhone και ως γνωστόν ο Καναδός έχει μια έφεση στις τεχνολογίες, οσοδήποτε αλλόκοτες, αν κρίνουμε από το σινεμά του.

Καλό νέο να περιμένουμε λοιπόν.