Μ. Νάιτ Σιάμαλαν: «Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι το μεγαλύτερο τέρας που έχει υπάρξει» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:43
1/2

Μ. Νάιτ Σιάμαλαν: «Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι το μεγαλύτερο τέρας που έχει υπάρξει»

Ο Ινδοαμερικανος δημιουργός αναφέρεται στις δυσάρεστες εμπειρίες του με τον διαβόητο κινηματογραφικό παραγωγο στην αρχή της καριέρας του.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Η νέα ταινία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν «Χτύπος στην Καλύβα» επιχειρεί να φέρει την Αποκάλυψη στις αίθουσες από αυτή την εβδομάδα. Ο Ινδοαμερικανός δημιουργός έκανε μια άλλου τύπου αποκάλυψη σε συνέντευξη του για την ταινία, αναφέροντας ότι η συνεργασία του με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν στο «Wide Awake» ήταν σκέτη κόλαση.

«Είχα υπογράψει συμβόλαιο με τη Miramax και έκανα το Wide Awake εκεί και πέρασα τη δική μου, προσωπική κόλαση. Ήταν σαν πύρινη τιμωρία. Δεν το διαπίστωσα άμεσα, αλλά ξεκινούσα την καριέρα μου δίπλα στο μεγαλύτερο τέρας που υπήρξε ποτέ. Ήμουν στο δωμάτιο μαζί του και όλη την ώρα έλεγε αδιανόητα πράγματα, αλλά του περνούσε στην αρχή, γιατί ήμουν μαλθακός. Παίζω πολύ μπάσκετ, όμως, και αν μου ρίξεις αγκωνιά, γίνομαι άλλος άνθρωπος. Οπότε όταν άρχισα να αισθάνομαι ότι ο Γουάινστιν μου ρίχνει αγκωνιές, αντέδρασα. Κατάφερε να βγάλει έναν μαχητή μέσα από αυτό το συνεσταλμένο παιδί που προερχοταν από στοργική οικογένεια. Μετά από την εμπειρία αυτή πίστευα ειλικρινά ότι η καριέρα μου έχει τελειώσει», είπε ο Σιάμαλαν και διευκρίνισε ότι μια πλημμέλεια των νομικών τoυ Γουάινστιν έσωσε την καριέρα του.

«Είχαν ρήτρα αποκλειστικότητας όσον αφορά τις σκηνοθεσίες μου στο συμβόλαιό, δεν τους ανήκαν όμως τα σενάρια μου, υπήρχε ασάφεια στον σχετικό όρο κι έτσι μπορούσα να γράψω σενάρια και για άλλους. Οπότε σκέφτηκα ότι θα γράψω το καλύτερο σενάριο που γράφτηκε ποτέ. Αναλογίστηκα ταινίες που αγαπώ, όπως τα Σαγόνια του Καρχαρία, ο Εξορκιστής και το Άλιεν και ασχολήθηκα για πρώτη φορά με το είδος του θρίλερ και διαπίστωσα ότι κάτι έκανε κλικ μέσα μου, είχα ανεξάντλητες ιδέες. Έγραψα ένα σενάριο, που ήταν η Έκτη Αίσθηση, και στάθηκα τυχερός να το αγοράσει η μητρική εταιρεία της Miramax, η Disney, και έτσι μπορούσα να το σκηνοθετήσω κιόλας.»

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Σιάμαλαν, που πέρασε από κάποια σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του, αλλά τα τελευταία χρόνια βρήκε καταφύγιο στη Universal, για την οποία ετοιμάζει ήδη την επόμενη δουλειά του.