Και η επιστήμη έχει τα όριά της: Τρέιλερ για το «Spiderhead» του Netflix - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:28
18/5

Και η επιστήμη έχει τα όριά της: Τρέιλερ για το «Spiderhead» του Netflix

Κρις Χέμσγουερθ και Μάιλς Τέλερ συναντιούνται στην ταινία που έκανε ο Τζόζεφ Κοζίνσκι...περιμένοντας την διαρκώς αναβαλλόμενη προβολή του «Top Gun: Maverick»

Από τον Ηλία Δημόπουλο

«Ο καιρός να αναρωτηθούμε για τα όρια που διαβαίνουμε στην επιστήμη ήταν πολλές διαβάσεις πριν», λέει σε ένα σημείο του τρέιλερ ο επιστήμονας Κρις Χέμσγουερθ στον προβληματισμένο φίλο του Μάιλς Τέλερ, συνοψίζοντας σε μια μεγάλη αλήθεια έτσι το προβληματισμό της ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι που έρχεται στο Netflix στις 17 Ιουνίου.

Η ταινία βασίζεται σε ένα διήγημα του Τζορτζ Σόντερς, που εμφανίστηκε το 2010 στις σελίδες του New Yorker, και πραγματεύεται την ιστορία ενός επιστήμονα που πειραματίζεται πάνω σε μορφές σωφρονισμού, μέσω φαρμάκων και ελέγχου του μυαλού, σε μια κρυφή φυλακή υψηλής ασφαλείας. Όπως φανταζόμαστε τα αποτελέσματα δεν πάνε και πρίμα, μόνο που ο επιστήμονάς μας είναι της λογικής δεν πειράζει να σπάσουν μερικά αυγά προκειμενου να φτιαχτεί μια ομελέτα. Καλομελέτα κι έρχεται. 

Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή, όχι ότι απασχολεί και κανέναν όταν δεν είναι στην επικαιρότητα, το σινεμά - και όχι μόνο - σκούζει εδώ και 100 χρόνια για το θέμα, αλλά βέβαια η τελευταία φορά που το σινεμά άλλαξε τον κόσμο περιμένει ακόμα την πρώτη της επιτυχία.

Στην ταινία του δημιουργού του «Oblivion» και του «Tron Legacy», που υπογράφει η ομάδα των Ρετ Ρις και Πολ Γουέρνικ, εμφανίζονται εκτός του διδύμου (με τον Τέλερ πολλοστή η συνάντηση του σκηνοθέτη) οι Τζούρνι Σμόλετ, Τες Χάουμπριτς, Άντζι Μίλκεν, Σαμ Ντέλικ, ΜπίΜπι Μπέτενκορ και ιδού το glossy τρέιλερ μια ταινίας που, μάλλον, θα πάει να περάσει το νόημα με χολιγουντιανή (ή μήπως νετφλιξική;) ελαφρότητα και, επίσης μάλλον, θα συζητηθεί λιγάκι για τις επιπλοκές της ιστορίας του.