Αλμοδόβαρ και «Strange Way of Life» έχουν πρεμιέρα στο επερχόμενο Φεστιβάλ των Καννών - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:43
20/3

Αλμοδόβαρ και «Strange Way of Life» έχουν πρεμιέρα στο επερχόμενο Φεστιβάλ των Καννών

Η μικρού μήκους ταινία, που αναφέρεται ως «queer γουέστερν», έχει πρωταγωνιστές της τους Ίθαν Χοκ και Πέδρο Πσκάλ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Με Ίθαν Χοκ και Πέδρο Πασκάλ, το «Strange Way of Life» είναι μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο ανδρών. Στο podcast «Dua Lipa: At Your Service», o Αλμοδόβαρ τα είπε με την τραγουδίστρια, μοιράστηκε την αγάπη της για τη δουλειά της και μίλησε (λίγο) για το καινούργιο έργο. Είπε ότι θα βγει στις Κάννες, είπε (μέσω μεταφραστή) ότι «δεν του επιτρέπεται να πει πολλά, αλλά θα πει κάτι επειδή είσαι η Ντούα Λίπα και σε αγαπά». «Είναι γουέστερν, πραγματεύεται την αρρενωπότητα, αλλά δεν θέλω να το ταξινομήσω και δεν ξέρω τι θα σκεφτεί ο κόσμος για το ότι είναι γουέστερν. Είναι queer υπό την έννοια ότι έχει δύο άντρες που αγαπιούνται και συμπεριφέρονται κόντρα στην κατάσταση. Είναι για την αρρενωπότητα με την βαθύτερη έννοια.»

«Έχει πολλά στοιχεία του γουέστερν», συνεχίζει, «έχει πιστολάδες, ράντσο, σερίφη. Έχει την πόλη, τη μονομαχία, αλλά έχει και αυτό που τα περισσότερα γουέστερν δεν έχουν, ένα είδος διαλόγου που δεν πιστεύω ότι κάποιο γουέστερν έχει ποτέ συλλάβει ανάμεσα σε δύο άντρες.» Περισσότερα ο Πέδρο δεν θέλησε να πει, για να μην προδώσει βέβαια το έργο του. Το περιμένουμε πως και πως, έτσι κι αλλιώς. Κι αν κρίνουμε και από το φορντικό Τεχνικόλορ της κεντρικής μας φωτογραφίας, ο Αλμοδόβαρ ξέρει για μια ακόμα φορά πολύ καλά τι κάνει.