Η νέα ταινία για τον Superman θα έχει μαύρο ηθοποιό και σκηνοθέτη - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:05
6/5

Η νέα ταινία για τον Superman θα έχει μαύρο ηθοποιό και σκηνοθέτη

Σε μια ακόμα προσπάθεια να διαφοροποιηθούν από το μαζικό whitewashing για το οποίο τόσο πολύ σχολιάστηκαν, τα μεγάλα στούντιο προχωρούν σε διορθωτικές κινήσεις. Σειρά έχει ο Superman, αφού η Warner και η DC θέλουν να τον επανασυστήσουν ως «black power».

Από τον Χρήστο Πολίτη

Η μεγάλη επιτυχία του «Black Panther», η φετινή επικράτηση Αφροαμερικανών ηθοποιών στις οσκαρικές υποψηφιότητες (Βαϊόλα Ντέιβις, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Ντάνιελ Καλούγια, Λέσλι Όντομ Τζ. μεταξύ άλλων) και η επιλογή της Marvel για το πρώτο εξ’ ολοκλήρου ασιατικού καστ του «Σανγκ-Σι», φαίνεται πως έπεισαν την Warner να σκεφτεί τον Superman κάπως «αλλιώς».

Τι σημαίνει το αλλιώς; Έχει βάλει τον πολυβραβευμένο δημοσιογράφο, συγγραφέα και έντονα πολιτικοποιημένο Τα-Νεχάσι Κόουτς με προϋπηρεσία σε Village Voice, TIME, The Washington Post, αλλά και σε κόμικ ιστορίες του Black Panther και του Captain America, να αναστήσει τον θρύλο του Superman και τον Τζ. Τζ. Έιμπραμς να καθίσει στην καρέκλα του παραγωγού.

Αυτή ναι, είναι μια κίνηση ματ, αφού ο μέχρι πρότινος τηλεοπτικός Μίδας («Alias», «Lost», «Fringe») ξαναδιάβασε -παίρνοντας ένα τεράστιο ρίσκο- τις νέες κινηματογραφικές περιπέτειες του «Star Wars», του «Star Trek» και του «Mission Impossible», όχι μόνο ως παραγωγός αλλά και ως σκηνοθέτης.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως η Warner έχει εξαπολύσει κυνηγητό για να βρει μαύρο πρωταγωνιστή, αλλά και μαύρο σκηνοθέτη, με σκοπό να αναθεωρήσουν το καινούργιο franchise του Superman. Μεταξύ άλλων τα ονόματα του Μπάρι Τζένκινς («Moonlight»), του Στίβεν Καπλ Τζ. («Κριντ ΙΙ»), της Ρετζίνα Κινγκ («Μια Νύχτα στο Μαϊάμι») αλλά και του Σάκα Κινγκ («Judas and the Black Messiah») έχουν πέσει στο τραπέζι. Κανείς δεν επιβεβαιώνει, κανείς δεν αρνείται.

Η νέα αυτή ιστορία με άγνωστες κινηματογραφικές προεκτάσεις φαίνεται πως έχει διάθεση να πάρει έναν δικό της δρόμο και να διαφοροποιηθεί από το - μέχρι τώρα - κινηματογραφικό σύμπαν της DC. Ίσως είναι μία καλή ευκαιρία να επανασυστηθεί ο Superman στο σινεμά του 21ου αιώνα, ένα πρώτο βήμα για μια υπερηρωική περιπέτεια με αντιρατσιστικά μηνύματα για όσα μέχρι στιγμής δεν είχαν ακουστεί από τους ήρωες με κάπες.

Το γεγονός πως το νέο έρχεται λίγες μέρες μετά τον μαύρο Captain America του Άντονι Μακί, μόνο τυχαίο δεν είναι.