Τέρμα πια το σινεμά στο σπίτι: Το Ταινιόραμα επιστρέφει στο Άστυ! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:31
6/4

Τέρμα πια το σινεμά στο σπίτι: Το Ταινιόραμα επιστρέφει στο Άστυ!

Έχοντας γίνει πλεον θεσμός, το «Ταινιόραμα» στον κινηματογράφο Άστυ θα φιλοξενήσει φέτος 83 ταινίες σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει από τις 26 Μαΐου ως τις 22 Ιουνίου.

Από τον Πάνο Γκένα

Η σινεφίλ γιορτή που έχει γίνει θεσμός δεκαετίες τώρα στην καρδιά της Αθήνας, το διαχρονικό Ταινιόραμα, σχεδιάστηκε φέτος για να προσκαλέσει το κοινό στον φυσικό χώρο του σινεμά, την αίθουσα. Όπως αναφέρεται άλλωστε επιγραμματικά στο έντυπο πρόγραμμα «... επιστρέφει για να μας βγάλει από την αδράνεια και την παθητική καθήλωση μπροστά στην μεγάλη οθόνη που μας υποχρέωσε να υποστούμε εδώ και δυο σκληρά χρόνια η πανδημία».

Το Ταινιόραμα θα διαρκέσει για ένα μήνα (26 Μαΐου  - 22 Ιουνίου) με παραδοσιακή στέγη τον ιστορικό κινηματογράφο Άστυ στην πλατεία Κοραή. Συγκεντρώνοντας 83 ταινίες, το πρόγραμμα διανθίζεται με ταινίες σπουδαίων, κλασικών δημιουργών όπως οι Βισκόντι, Φελίνι, Αντονιόνι, Ταβιάνι, Μπουνιουέλ, Γουέλς, Άλεν, Όζου, Τζάρμους, αλλά και νεώτερων πολυβραβευμένων σκηνοθετών.

Έτσι λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μεταξύ άλλων το «Καλπάζοντας με το Όνειρο» (Χρυσή Αθηνά του ΔΦΚΑ Νύχτες Πρεμιέρας) της οσκαρούχας Κλόι Τζάο («Nomadland»), την βραβεύμενη με Χρυσό Φοίνικα «Χειμερία Νάρκη» του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, το αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ «Δεν Είμαι ο Νέγρος σου» του Ραούλ Πεκ, την γλυκόπικρη φάρσα του πολυγραφότατου Ιταλού δημιουργού Μάριο Μονιτσέλι «Ο Κλέψας του Κλέψαντος», το τρυφερό «Tokyo Story» του Γιασουχίρο Όζου, την απολαυστικά βλάσφημη «Βιριδιάνα» του Μπουνιουέλ κ.α.

Για το πρόγραμμα ανατρέξτε εδώ.

Το Άστυ είναι πιστοποιημένος covid-free χώρος, ανοιχτός σε πλήρως εμβολιασμένους και πρόσφατα νοσήσαντες με έλεγχο των σχετικών πιστοποιητικών.