H Τζέσικα Τσάστεϊν μεταμορφώνεται (οσκαρικά;) στα «Μάτια της Τάμι Φέι» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:01
10/6

H Τζέσικα Τσάστεϊν μεταμορφώνεται (οσκαρικά;) στα «Μάτια της Τάμι Φέι»

H ηθοποιός χρειάζεται επιτακτικά την επιστροφή της στο πρώτο πλάνο των σημερινών ερμηνευτριών και κρίνοντας από το τρέιλερ για τη ζωή της ιστορικής θρησκευτικής τηλεπερσόνας, ενδέχεται να βρήκε την ταινία της.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Χίτσκοκ έλεγε στο γνωστό βιβλίο της συνέντευξής του με τον Φρανσουά Τριφό, ότι όταν  τα πράγματα δεν πάνε καλά, η επιστροφή στο γνώριμο, το 'run for cover', είναι η λύση. Για τους ηθοποιούς αυτό είναι η επιστροφή/αναζήτηση του tour de force, του ρόλου που ήδη από την μεταμόρφωση που περιλαμβάνει θα επιδείξει το ταλέντο τους.

Enter Τζέσικα Τσάστεϊν. Μια ικανή ηθοποιός που ακόμα κι αν συμπεριλάβεις ρόλους όπως αυτόν στην «Κυρία Σλόαν» ή τον άλλον στο «Παιχνίδι της Μόλι» (ήδη 5 και 4 χρόνια μακριά αντίστοιχα), έχει σταθεί κάπως άτυχη στους ρόλους κι ακόμα πιο πολύ στα έργα της. Ίσως αυτό την επαναφέρει στο κέντρο των πραγμάτων (δύσκολο, αν ρωτάς) με τούτο το biopic για την τηλε-ευαγγελίστρια/τραγουδίστρια Τάμι Φέι, που διέπρεπε στην τηλεόραση του '70 και του '80. Αργότερα έπεσε θύμα μεγαλοαπάτης από τον σύζυγό της και εξέπεσε μαζί με το πρόγραμμά της.

Η Τάμι Φέι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Τσάστεϊν να ξεφύγει από το bitchy πρότυπο που την έχει ελαφρώς καπελώσει, ενώ διαθέτει τον δυναμισμό, την εκκεντρικότητα και την ανθρωπιά που χρειάζεται ο σταυροφορικός (διπλά εννοούμενο) χαρακτήρας που υποδύεται. Επιμένοντας στην εκκεντρικότητα βρίσκουμε έναν από τους λόγους που η παραγωγή της Searchlight (Όσκαρ φέτος για τον «Nomadland») προορίζεται για τον φθινόπωρο (17 Σεπτεμβρίου), με ένα μάτι στα βραβεία. Η ηθοποιός χρειάστηκε πολύωρο καθημερινό μακιγιάζ και προσθετικά για να συλλάβει την τσιχλοφουσκέ εμφάνιση της Φέι, με τις αιώνιες βλεφαρίδες.

Για την ιστορία να πούμε ότι η Φέι, μπορεί να μοιάζει η κορυφή της πυραμίδας αυτού του τύπου τηλε-προσωπικοτήτων, ωστόσο έχει αφήσει ένα σοβαρό ίχνος με την αγνή της αγαπητική πρόθεση, την προσέγγισή της στο (σημερινά λεγόμενο) LGBTQ, καθώς και την μοναχική της σταυροφορία συμπαράστασης στα θύματα του AIDS σε μια εποχή δυσκολοπερίγραπτης άγνοιας/κακοήθειας στο ζήτημα.

Δίπλα στην Τσάστεϊν θα βρεθεί ο Άντριου Γκάρφιλντ, ενώ σκηνοθέτης θα είναι ο Μάικλ Σόουγουoλτερ («The Big Sick»).

Αναμένουμε με ενδιαφέρον.