Πιο παραδοσιακό δεν γίνεται: Τρέιλερ για το «Tender Bar» του Τζορτζ Κλούνεϊ με τον Μπεν Άφλεκ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:04
15/10

Πιο παραδοσιακό δεν γίνεται: Τρέιλερ για το «Tender Bar» του Τζορτζ Κλούνεϊ με τον Μπεν Άφλεκ

Στοχεύοντας σε ένα κοινό που μάλλον έχει πάψει προ πολλού να ελπίζει σε τέτοιο σινεμά στην αίθουσα, η ταινία του Κλούνεϊ (δείχνει να) πατά σε γερή αμερικανική παράδοση και ελπίζει ότι θα ζεστάνει χριστουγεννιάτικα το κοινό του.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

To Netflix δεν βιάστηκε να κρατήσει τον σκηνοθέτη-Κλούνεϊ μετά το περσινό «Midnight Sky» και η Amazon μπήκε γρήγορα στο παιχνίδι, αρπάζοντας την μεταφορά του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Τζ. Ρ. Μέριντζερ, στην οποία ο Τάι Σέρινταν υποδύεται ένα παιδί απόντος πατέρα που μεγαλώνει με πατρική φιγούρα τον μπάρμαν θείο του (Μπεν Άφλεκ). 

H ταινία, τοποθετημένη στα '60ς και '70ς, δείχνει χωρίς ντροπή και χωρίς περαιτέρω επιτηδεύσεις, τις ανάμεσα Σπίλμπεργκ, (σκηνοθετικό) Ντε Νίρο και Σκορσέζε καταβολές της, χωρώντας απευθείας σε μια ισχυρή παράδοση που έχει ατονήσει εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια με την κάμψη της αίθουσας και την αδιαφορία των στούντιο για ταινίες ενηλίκων και εκτός καρτούν οικογενειακών ταινιών. Ως εκ τούτου, από τις 17 Δεκεμβρίου ενδέχεται να αποδειχθεί ότι ο Κλούνεϊ χτύπησε φλέβα, μπορεί και να δικαιολογηθεί όμως η στάση των majors.

Στην επίσημη σύνοψη διαβάζουμε για την ιστορία του Τζ. Ρ., ενός αγοριού που μεγαλώνει σε ένα μπαρ του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο Θείος Τσάρλι, ο πιο ξύπνιος και ζωηρός μια ομάδας πατρικών μορφών. Καθώς η μητέρα (Λίλι Ρέιμπ) προσπαθεί να βγάλει άκρη με την στήριξη του σπιτιού - και να αντέξει τον απίθανο δικό της πατέρα (Κρίστοφερ Λόιντ, πάντα ευπρόσδεκτος), ο Τζ. Ρ. αρχίζει να μπαίνει στη ζωή, να αναζητά την ρομαντική και επαγγελματική του διαδρομή, πάντοτε με εφαλτήριο το μπαρ του Θείου Τάρλι.

Όλα είναι λουσμένα σε φως και ήχους ασφαλώς νοσταλγικούς, λείπει αυτή η χολιγουντιανή πλευρά είναι αλήθεια, τουλάχιστον σε σοβαρή παραγωγή, ο Σέρινταν εξακολουθεί τον βηματισμό προς την καταξίωση, ο Άφλεκ περνά με άνεση από το Μπάτμαν στο Μπαμπάς, όλοι τους υπό την στοργική καθοδήγηση του old time Τζορτζ και του σεναρίου του Γουίλιαμ Μόναχαν, που έχει στο κάτω-κάτω κι ένα Όσκαρ στο «Departed» του Μάρτιν Σκορσέζε 14 χρόνια πριν.

Απολαύστε το τρέιλερ: