Ποτέ δεν είναι αργά: Από την Παρασκευή το «Tenet» προβάλλεται στη Νέα Υόρκη - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:07
3/3

Ποτέ δεν είναι αργά: Από την Παρασκευή το «Tenet» προβάλλεται στη Νέα Υόρκη

Σχεδόν έξι μήνες από την πρώτη προβολή του στις ΗΠΑ, η Warner ανακοίνωσε ότι η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν θα προβληθεί για πρώτη φορά στην αγρίως πληγείσα από τον ιό Νέα Υόρκη.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι στις 5 Μαρτίου ανοίγουν ξανά οι αίθουσες της πόλης. Και πέντε αίθουσες αρχικά θα υποδεχθούν μια ταινία που είναι ήδη γραμμένη ανεξίτηλα στην ιστορία ως αυτή που σημάδεψε το μεγάλο «όχι» του 2020 στο σινεμά.

Προγραμματισμένο για τον Ιούλιο του 2020, το «Tenet» αναβλήθηκε τρεις φορές, για να ανοίξει τελικά, σε μια κουτσουρεμένη σινε-ανθρωπότητα, τον Σεπτέμβριο, με τις αίθουσες στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες ήδη από τότε κλειστές. Έφτασε τα περίπου 60 εκατομμύρια, τουλάχιστον το 1/5 από την φυσιολογική προσδοκία «ταινίας Νόλαν», κατάφερε ωστόσο να ξεπεράσει τα 350 εκατομμύρια παγκοσμίως, έστω κι έτσι. Τώρα έρχεται στο σπίτι της, ενώ από τις 12 Μαρτίου θα προβληθεί στον ακόμα φυσικότερό του χώρο, τις IMAX αίθουσες.

Η ταινία βέβαια υπάρχει ήδη σε ψηφιακή μορφή από τις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο τώρα θα έχουν την ευκαιρία θεατές που περίμεναν (ή θέλουν να επαναλάβουν) μια προβολή όπως αρμόζει στο σκηνοθετικό όραμα του δημιουργού της. Ασφαλώς, οι προβολές που θα διεξαχθούν θα υπάγονται στο υγειονομικό καθεστώς. του 25% της αίθουσας ή του μέγιστου των 50 παρόντων, ώστε να αποφευχθεί πολλοστό ξέσπασμα της επιδημίας. 

Κατά το «οδηγείτε με ασφάλεια», «παρακολουθείτε με ασφάλεια». Όλα θα πάνε καλά.