Απεταξάμην! Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για την «Πρώτη Προφητεία» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
7:50
12/3

Απεταξάμην! Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για την «Πρώτη Προφητεία»

Θα βγουν αληθινές οι προφητείες; Το στούντιο της 20th Century ανασταίνει ένα κοιμώμενο, σατανιασμένο franchise με ένα prequel της αγαπημένης ταινίας τρόμου του Ρίτσαρντ Ντόνερ.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Τα έχουμε γράψει δεκάδες φορές, ο τρόμος είναι στα πάνω του εισπρακτικά και έτσι κάθε στούντιο αναζητά στον κατάλογό του αναγνωρίσιμα brand names και βάζει μπροστά την εκ νέου εκμετάλλευσή τους. Η «Προφητεία» του Ρίτσαρντ Ντόνερ γεννήθηκε μετά την επιτυχία του «Εξορκιστή» και, κατά κάποιο τρόπο, βρίσκεται σε ευθεία συζήτηση μαζί του, καλύπτοντας το σκέλος του «ερεύνα», εκεί που η ταινία του Φρίντκιν εστιάζει στο «πίστευε». Γέννησε άλλα δύο sequel κι ένα ριμέικ το 2006, όλα τους πέρασαν και δεν ακούμπησαν, δικαίως, εδώ που τα λέμε - ίσως να κρατούσαμε κάποια επιμέρους στοιχεία από το δεύτερο φιλμ.

Ο τίτλος, πάντως, παραμένει δημοφιλής, βάλε και το βραβευμένο με Όσκαρ σάουντρακ του Τζέρι Γκόλντσμιθ, που είναι καμωμένο από το υλικό που φτιάχνονται οι εφιάλτες, βάλε και μια βραχύβια σειρά του 2016, κάπου θα τον έχει πάρει το αυτί των πιτσιρικάδων. Τον Απρίλιο θα έχουμε ακόμα μια κινηματογραφική προσθήκη στο franchise τρόμου, που θα έρθει με τη μορφή του prequel. Στο φιλμ μια νεαρή γυναίκα πηγαίνει στη Ρώμη για να υπηρετήσει την εκκλησία ως καλόγρια κι εκεί βρίσκεται αντιμέτωπη με τις δυνάμεις του Σατανά. Άρα περνάμε από την Πολιτική στην Εκκλησία, εύλογα αναρωτιέσαι γιατί να το ονομάσεις «Προφητεία» και σε τι θα διαφέρει ας πούμε από την πρόσφατη «Καλόγρια», αλλά αναμένεις να δεις, γιατί κατά βάθος πιστεύεις ότι θα βάλει ο Διάολος το ποδάρι του (pun intended) και θα προκύψει κάτι αξιόλογο.

Σκηνοθετεί η Άρκασα Στίβενσον, που έχει μερικά επεισόδια «Legion» στο ενεργητικό της, πρωταγωνιστεί η ταλαντούχα Νελ Τάιγκερ Φρι του «Servant», συμμετέχουν ο Mπιλ Νάι και η Σόνια Μπράγκα - θα θέλαμε να το δούμε και μόνο λόγω της παρουσίας του πρώτου.

Η ταινία κυκλοφορεί στις 4 Απριλίου στους κινηματογράφους.