«Αλλάζοντας το μέλλον, αλλάζεις το παρελθόν»: Πρώτο τρέιλερ «The Flash» και η επιστροφή του Μάικλ Κίτον - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
3:29
18/10

«Αλλάζοντας το μέλλον, αλλάζεις το παρελθόν»: Πρώτο τρέιλερ «The Flash» και η επιστροφή του Μάικλ Κίτον

Φαίνεται πως τον επόμενο χρόνο, η DC θα επιχειρήσει να κοντράρει στα ίσα την Marvel, ρίχνοντας όλα της τα χαρτιά στην αρένα. Ένα από αυτά είναι και ο «The Flash», που μοιάζει εντυπωσιακός από τις πρώτες εικόνες. 

Από τον Χρήστο Πολίτη

Φαντάζει - τουλάχιστον - οξύμωρο να θέλεις να τονώσεις έναν υπερήρωα στις πλάτες κάποιου άλλου, και να φτιάχνεις παράλληλα solo ταινία με άλλον ηθοποιό. Μπερδευτήκατε; Είναι πιο εύκολο απ' όσο νομίζετε.

Η Warner ετοιμάζεται για καινούργιο fracnhise με πρωταγωνιστή τον Μπάτμαν, τον αγαπημένο της κατά πως φαίνεται ήρωα, αφού μετά τη πρόσφατη - αυτόνομη - τριλογία του Νόλαν, παρουσίασε τον Μπεν Άφλεκ στο κινηματογραφικό της σύμπαν, χωρίς ωστόσο να του δίνει δική του ταινία. Το κάνει όμως με τον Ρόμπερτ Πάτινσον, στο «The Batman» του Ματ Ριβς που θα κυκλοφορήσει την προσεχή άνοιξη.

Την ίδια στιγμή, ένα άλλο πολυαναμενόμενο φιλμ της - που θα κάνει πρεμιέρα σε ένα χρόνο περίπου - το «The Flash» με τον Έζρα Μίλερ στον ομώνυμο ρόλο πειραματίζεται με παράλληλα σύμπαντα (όπως και η Marvel στο νέο κεφάλαιο του «Spider-Man») και φέρνει δυο παλιότερους Batmen στην ίδια ταινία.

Ο Μάικλ Κίτον, που στις αρχές της δεκαετίας του '90 δόξασε τον ήρωα στις ταινίες του Τιμ Μπέρτον, αλλά και ο - άνισος - Μπεν Άφλεκ από τις τελευταίες κινηματογραφικές αναμετρήσεις του με τον Superman, επιστρέφουν για να ενισχύσουν την ταινία του Flash.

Και αυτό γιατί στη νέα ταινία του Άντι Μουσκέτι («Το Αυτό»), ο Μπάρι Άλεν (ο Flash, δηλαδή) ταξιδεύει στο παρελθόν για να αποτρέψει την δολοφονία της μητέρας του, προξενώντας «αναταραχές» στο μέλλον, συνέπειες ολέθριες που θα χρειαστεί βοήθεια για να αντιμετωπίσει.

Οι πρώτες εικόνες που παρουσιάστηκαν στο FanDome, μοιάζουν εντυπωσιακές και εντυπωσιασμένος μοιάζει και ο Μάικλ Κίτον, που θα φορέσει ξανά τη μαύρη μάσκα 30 χρόνια μετά. Ωστόσο, ο ίδιος λέει πως χρειάστηκε να διαβάσει το σενάριο περισσότερες από τρεις φορές για να καταλάβει πως δουλεύει η καινούργια ιστορία.

«Αυτό που μου φάνηκε ενδιαφέρον είναι πόσο Batman είχα ακόμα μέσα μου όταν χρειάστηκε να επιστρέψω σε αυτόν, τώρα. Το σέβομαι τον ήρωα. Σέβομαι τους ανθρώπους που δουλεύουν πάνω σε αυτό. Ποτέ δεν κοίταξα και είπα οτι αυτό είναι ένα ανόητο σχέδιο. Ούτε όταν το έκανα τότε, το θεωρούσα ανόητο. Αλλά τώρα έχει γιγαντωθεί όλο αυτό. Και αισθάνομαι περισσότερο σεβασμό».