Πρώτες behind-the-scenes πληροφορίες για το «Killer» του Ντέιβιντ Φίντσερ με τον Μάικλ Φασμπέντερ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:22
5/12

Πρώτες behind-the-scenes πληροφορίες για το «Killer» του Ντέιβιντ Φίντσερ με τον Μάικλ Φασμπέντερ

Η ταινία με τον Μάικλ Φασμπέντερ έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματά της από τον περασμένο Μάρτιο και αναμένεται μέσα στο 2023.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ας αφήσουμε πίσω το -σχετικό- ολίσθημα του «Mank», που φέρει πάντως βαριά μια υπογραφή ενδιαφέροντος - και σκηνοθετικής στοργής - και ας προχωρήσουμε στο ασφαλέστερο, μάλλον, έδαφος του «Killer». Έχουμε ταυτίσει τον Ντέιβιντ Φίντσερ με το...εγκληματολογικό σινεμά, μπορεί να στο καταφέρει αυτό ένα «Se7en», ένα «Κορίτσι με το Τατουάζ» κι ένα δίπτυχο «Mindhunter» και η επιστροφή του στο είδος γεννά μεγάλες προσδοκίες.

Από το «Se7en» μάλιστα εκκινεί και τούτο, καθώς 27 ολόκληρα χρόνια μετά έχουμε την συνεργασία του Φίντσερ με τον σεναριογράφο της ταινίας εκείνης, Άντριου Κέβιν Γουόκερ, ενός τύπου «ερημίτη» για τα μέτρα της βιομηχανίας, που έχει δουλέψει σποραδικά έκτοτε, χωρίς πάντως ποτέ να συλλάβει ίχνος από το μέγεθος της δουλειάς του 1995.

Η ταινία παρακολουθεί έναν ψυχρό εκτελεστή (Φασμπέντερ) που συνοδεύεται εν συνεχεία από την Τίλντα Σουίντον, με μόνες πληροφορίες ότι η ταινία βασίζεται στην γραφική νουβέλα, σειρά περιπετειών για την ακρίβεια, του Αλέξις Νόλεντ. Ως γνωστόν η ταινία θα είναι στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φίντσερ με το Netflix.

Ο Φασμπέντερ όμως και μια άλλη λόξα, τα αυτοκίνητα. Και καθώς βγήκε το πρώτο επεισόδιο του «Michael Fassbender: Road to Le Mans» μια ανάσα από τα γυρίσματα του «Killer», όλως τυχαίως παρείσφρησε στο ντοκιμαντέρ του στα χνάρια του Στιβ ΜακΚουίν ηθοποιού.

Εκεί ο πρωταγωνιστής μίλησε για την χαρά του να επιστρέφει στη δουλειά, την τιμή του να συνεργάζεται με κάποιον σαν τον Φίντσερ, κάποια πράγματα για τον τρόπο δουλειάς στο πλατό του περίφημα περφεξιομανούς δημιουργού, καθώς και για το πόσα έμαθε στο -κουραστικό- γύρισμα, που μάλιστα έλαβε χώρα σε διάφορα μέρη του κόσμου. 

Στο ακόλουθο βίντεο, διάρκειας περίπου 13 λεπτών, θα δείτε όλες τις εικόνες, την συνέντευξη, καθώς και μια συνομιλία με τον Έρικ Μέσερσμιτ, τον ταχέως ανερχόμενο, ήδη οσκαρούχο, διευθυντή φωτογραφίας («Mank», «Mindhunter») που έχει αναλάβει τόσο το «Killer» όσο και το «Ferrari» του Μάικλ Μαν!