Τρέιλερ «Η Τελευταία Μονομαχία»: Η επική επιστροφή του Ρίντλεϊ Σκοτ με Άνταμ Ντράιβερ, Τζόντι Κόμερ, Ματ Ντέιμον - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:51
21/7

Τρέιλερ «Η Τελευταία Μονομαχία»: Η επική επιστροφή του Ρίντλεϊ Σκοτ με Άνταμ Ντράιβερ, Τζόντι Κόμερ, Ματ Ντέιμον

Μία μονομαχία τιμής που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, επιστρέφει τον βετεράνο Ρίντλεϊ Σκοτ στο σινεμά του μεγάλου θεάματος και των δυνατών συγκινήσεων.

Από τον Πάνο Γκένα

Φέτος ετοιμαστείτε για διπλό, κινηματογραφικό «χτύπημα» από τον Ρίντλεϊ Σκοτ.

Μαζί με το «House of Gucci»  που έχει ανάψει φωτιές στην οικογένεια (διαβάστε περισσότερα στο άρθρο εδώ), ο Σκοτ έχει ήδη έτοιμη την (εξ αναβολής λόγω πανδημίας) «Τελευταία Μονομαχία» και θυμάται μέρες «Μονομάχου» και «Βασιλείου των Ουρανών».

Η ταινία, που κανονικά είχε ημερομηνία κυκλοφορίας τον Δεκέμβριο του 2020, φέρνει κοντά μετά από χρόνια τους Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ που όχι μόνο συμπρωταγωνιστούν, αλλά έχουν γράψει και το σενάριο μαζί με τη Νικόλ Χολοφσένερ (του «Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;»). Οι δυο τους συνεργάζονται ξανά σε σενάριο 24 χρόνια μετά τον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ» που τους χάρισε το αντίστοιχο Όσκαρ. 

Μαζί τους, ο Άνταμ Ντράιβερ που διάγει μία πολύ δημιουργική χρονιά (πρωταγωνιστεί στην «Annette» του Λεός Καράξ και στο «House of Gucci» του Σκοτ) θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ντέιμον στην «Τελευταία Μονομαχία», ενώ η Τζόντι Κόμερ (του «Killing Eve») φαίνεται από το τρέιλερ πως παραδίδει μία από τις ερμηνείες της χρονιάς.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη (η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έρικ Τζάγκερ), η ταινία θα διαδραματίζεται στη Γαλλία του 14ου αιώνα και διηγείται την ιστορία της τελευταίας νομικά εγκεκριμένης μονομαχίας στη χώρα για λόγους τιμής. Τη μονομαχία την προκαλεί ένας ιππότης που επιστρέφει από τον πόλεμο και μαθαίνει πως ένας φίλος του έχει βιάσει τη σύζυγό του. Κανείς δεν πιστεύει τη σύζυγο και ο ιππότης ζητά από τον βασιλιά να εγκρίνει το αίτημά του για μονομαχία. Αν όμως χάσει, η γυναίκα του θα καεί στην πυρά για την ψευδή κατηγορία. 

Η ανάπτυξη της ταινίας θα θυμίζει αρκετά το «Ρασομόν» του Κουροσάβα, αφού το σενάριο θα ακολουθεί τις τρεις διαφορετικές οπτικές της ιστορίας. 

Μέσα σε μία ανατρεπτική χρονιά για τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες, η «Τελευταία Μονομαχία» υπόσχεται πως θα κυκλοφορήσει μόνο σε αυτές στις 15 Οκτωβρίου.