Η Αποκάλυψη έρχεται! Τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη μεταφορά του «The Last of Us» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:13
27/9

Η Αποκάλυψη έρχεται! Τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη μεταφορά του «The Last of Us»

Ο Πέντρο Πασκάλ και η Μπέλα Ράμσεϊ, δυο ηθοποιοί που γνωρίσαμε στο «Game of Thrones», είναι οι πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής διασκευής του υπερεπιτυχημένου video game «The Last of Us» για λογαριασμό του ΗΒΟ.

Από τον Πάνο Γκένα

Η Μπέλα Ράμσεϊ, η 13χρονη (τότε) ηθοποιός που κέρδισε τις εντυπώσεις ως Λιάνα Μόρμοντ στο «Game of Thrones» και ο τραγικός Όμπεριν Μαρτέλ (και πλέον «The Mandalorian») Πέντρο Πασκάλ, μετακομίζουν στον κατεστραμμένο, δυστοπικό κόσμο του «The Last of Us». O Πασκάλ αναλαμβάνει τον ρόλο του Τζόελ, ενός επιζήσαντα μιας πολιτισμικής καταστροφής, που διασχίζει τις ΗΠΑ μαζί με την μικρή Έλι (Ράμσεϊ) «ανάμεσα σε εχθρικούς ανθρώπους και κανιβαλιστικά πλάσματα που έχουν μολυνθεί από έναν μεταλλαγμένο μύκητα».

Για όσους/-ες ανυπομονούν για την τηλεοπτική μεταφορά του πασίγνωστου video game, το HBO - που αυτή την περίοδο προβάλλει το spin-off του «Game of Thrones» με τίτλο «House of the Dragon» (διαβάστε τη γνώμη μας για τα πρώτα 6 επεισόδια της σειράς εδώ) -  κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της σειράς που κλείνει το μάτι σε αρκετές σκηνές του παιχνιδιού και αναμένεται το 2023. Η κυκλοφορία του τρέιλερ δεν έγινε τυχαία στις 26 Σεπτεμβρίου. Οι φανατικοί του video-game ξέρουν καλά πως στο αφηγηματικό σύμπαν του «The Last of Us» η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί το «ξέσπασμα» της πανδημίας.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Καντεμίρ Μπαλάγκοφ, με εντυπωσιακή φεστιβαλική καριέρα από το Λοκάρνο ως τις Κάννες, αναγνωρισμένος διεθνώς μετά το βραβείο Σκηνοθεσίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα (Κάννες 2019) με το «Ψηλό Κορίτσι» (Beanpole). Ο Μπαλάγκοφ συνεργάστηκε με τον σεναριογράφο του «Τσερνόμπιλ», Κρεγκ Μέιζιν, για τον πιλότο της σειράς.

Το «The Last of Us» κυκλοφόρησε το 2013 από την Καλιφορνέζικη Naughty Dog και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της δεκαετίας. Με πεδίο μια μετα-αποκαλυπτική Αμερική, την οποία πρέπει να διασχίσουν οι παίκτες προσπαθώντας να μείνουν σώοι και αβλαβείς, το παιχνίδι έγινε από νωρίς μήλο της έριδος για τα κινηματογραφική στούντιο, μέχρι που το HBO κατέθεσε την ιδέα της μίνι-σειράς. 

Στην ανάπτυξή της έχουν εμπλακεί τόσο ο Μέιζιν του «Τσερνόμπιλ», όσο και ο Νιλ Ντράκμαν, ο σεναριογράφος και creative director του παιχνιδιού, σε μια σπάνια για τέτοιες περιπτώσεις συνύπαρξη δύο  δυνατών ονομάτων από διαφορετικούς χώρους, αφού οι περισσότερες μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών γίνονται συνήθως ερήμην των αρχικών δημιουργών τους. Ο συνθέτης του VG (και δις οσκαρούχος) Γκουστάβο Σανταολάγια θα αναλάβει και τη μουσική της σειράς.

«Ο Νιλ Ντράκμαν είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος αφηγητής αυτή τη στιγμή στον χώρο των video games και το "The Last of Us" είναι το magnum opus του. Το να έχω την ευκαιρία να διασκευάσω αυτή την εξαιρετική δουλειά ήταν προσωπικό όνειρο εδώ και καιρό και είμαι πραγματικά περήφανος που θα συνεργαστούμε», είχε δηλώσει ο Μέιζιν.

Αντίστοιχα, ο Ντράκμαν είπε: «Από την πρώτη στιγμή που κάθησα να μιλήσω με τον Κρεγκ ενθουσιάστηκα από την οπτική που έχει στην αφήγηση αλλά και από την αγάπη και βαθιά κατανόηση για το παιχνίδι. Με το "Τσερνόμπιλ", ο Κρεγκ και το HBO δημιούργησαν ένα αγωνιώδες και συναισθηματικό αριστούργημα. Δε μπορώ να σκεφτώ καλύτερους συνεργάτες για τη μεταφορά του "The Last of Us" στην τηλεόραση.»