Έτοιμος για την Βενετία ο «Αμερικανός» Αλμοδόβαρ; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:40
13/6

Έτοιμος για την Βενετία ο «Αμερικανός» Αλμοδόβαρ;

Πότε το γυρίσανε, πότε το αποφασίσανε αυτοί ξέρουν, αλλά οι πληροφορίες δίνουν 18 Οκτωβρίου για έξοδο του «The Room Next Door» στην Ισπανία, οπότε μόλις η σεζόν έγινε πολύ καλύτερη.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Στην άκρη της γλώσσας το 'χεις να πεις για τους σκηνοθέτες-σεναριογράφους που ξέρουν τόσο καλά να γράφουν σκηνοθετημένα σενάρια, να έχουν έμπειρα κι ευέλικτα καστ και μια παραγωγή που λύνει σβέλτα τα προβλήματα. Εν «ριπή οφθαλμού» γυρίζεται/μοντάρεται η ταινία. Δεν έχεις και τον νταλκά του χρονοβόρου  (των πανομοιότυπων ψηφιακών εφφέ) post production...

Έτσι λοιπόν, «The Room Next Door». Η πρώτη μεγάλου μήκους αγγλόφωνη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, τον πήρε όσο χρόνο ήθελε (στα 75 του θα δει το φως της δημοσιότητας), και το νεούορκέζικο μελόδραμα με τις Τζούλιαν Μουρ και Τίλντα Σουίντον ενδέχεται σοβαρά πλέον να βρεθεί στο παλμαρέ της Βενετίας τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Καλά νέα.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Μάρθα, μια μητέρας-πολεμικής ανταποκρίτριας, της Ίνγκριντ, της κόρης της που είναι συγγραφέας, της τεταμένης σχέσης τους και μιας άλλης γυναίκας που γίνεται ο θεματοφύλακας όλου του πόνου και της πικρίας της σχέσης αυτής.

Η ταινία καταγράφει πώς «ο θάνατος, η φιλία και η σεξουαλική απόλαυση πολεμούν την αγριότητα της ζωής», κατά τον Πέδρο, που ολοκλήρωσε τα γυρίσματα τον Μάιο.

Η Sony Pictures Classics έχει την αμερικανική διανομή, με την Warner Bros. να μπαίνει στο παιχνιδι των διεθνών αγορών και να παίρνει Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Λατινική Αμερική και Ισπανία.

Από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.