Πρώτες εικόνες «Sandman»: Ο Νιλ Γκέιμαν μας ξεναγεί στα παρασκήνια της πολυαναμενόμενης σειράς - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:10
9/6

Πρώτες εικόνες «Sandman»: Ο Νιλ Γκέιμαν μας ξεναγεί στα παρασκήνια της πολυαναμενόμενης σειράς

Η τηλεοπτική μεταφορά του εμβληματικού κόμικ του Νιλ Γκέιμαν ετοιμάζεται πυρετωδώς και ένα βίντεο μας δίνει τις πρώτες εικόνες ενός ζωντανού ονείρου.

Από τον Πάνο Γκένα

Προετοιμαστείτε για Αιώνιες Νύχτες!

Ένα σχέδιο που είχε περάσει από πολλά διαφορετικά στούντιο ήδη από τη δεκαετία του '90 και πριν από λίγα χρόνια είχε «κλείσει» (σχεδόν) τον Τζόζεφ Γκόρντον Λεβίτ, «ξυπνά» οριστικά. Πρόκειται για τις χάρτινες σελίδες του «Sandman» που βρήκαν προσφιλή στέγη στην πλατφόρμα του Netflix, στην πιο ακριβή τηλεοπτική διασκευή που έχει αποπειραθεί η DC Entertainment.

Ο πατέρας του «Sandman» Νιλ Γκέιμαν, που σχετικά πρόσφατα είδε να ζωντανεύει στην τηλεόραση και το «Καλοί Οιωνοί» για λογαριασμό του Amazon Prime, θα εκτελεί χρέη εκτελεστικού παραγωγού μαζί με τον Ντέιβιντ Γκόγιερ (σεναριογράφος του «Σκοτεινού Ιππότη» και του «Ανθρώπου από Ατσάλι») ενώ ο Άλεν Χάινμπεργκ, σεναριογράφος της «Wonder Woman», θα αναλάβει τη διασκευή.

Χθες το Netflix μοιράστηκε ένα βίντεο που δίνει μία πρώτη γεύση της ανασύστασης του αλλόκοτου κόσμου του Γκέιμαν, με τον ίδιο να δηλώνει πως είναι «σαν να περπατάς μέσα σε ένα όνειρο». 

Στην διανομή της σειράς, ο Τομ Στάριτζ που γνωρίσαμε ως Άλεν Γκίνσμπεργκ στο «On the Road» του Γουόλτερ Σάλες (θα τον θυμάστε επίσης ως σκληρόκαρδο Φράνσις Τρόι στο «Μακριά από το Πλήθος» του Τόμας Βίντερμπεργκ) να αναλάβει τον ρόλο του Μορφέα, η Γκουέντολιν Κρίστι του «Game of Thrones» εκείνον του Διαβόλου και σε ένα ευτυχές GoT-reunion, ο Τσαρλς Ντανς (τον θαυμάσαμε πρόσφατα στο «Mank» του Φίντσερ) θα υποδυθεί τον «μάγο» Ρόντρικ Μπέρτζες.

Σο καστ συναντάμε επίσης τον Στίβεν Φράι και τον Ντέιβιντ Θιούλις, ενώ πριν λίγες εβδομάδες ο Γκέιμαν είχε υπερασπιστεί την επιλογή της μαύρης ηθοποιού Κιρμπι Χάουελ-Μπατίστ στο ρόλο του Θανάτου και το μη-δυαδικό Μέισον Αλεξάντερ Παρκ για να ενσαρκώσει το Desire (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Στο πρόσφατο DCFanDome, ο Γκέιμαν είχε τονίσει πως η τηλεοπτική μεταφορά θα διαφέρει σε σημεία από το πρωτότυπο έργο, με βασική αλλαγή την χρονική τοποθέτηση.

«Αυτό που κάνουμε στο Neflix θα έχει αφετηρία το 1916, αλλά αυτό που συμβαίνει στον Sandman, το σημείο δηλαδή που ξεκινά η ιστορία δεν είναι το 1988, αλλά το σήμερα. Και πώς αλλάζει αυτό την ιστορία; Τι μας δίνει; Πού μας οδηγεί από τη στιγμή που δεν είναι "εποχής"; [...] Μας δίνει τεράστια ελευθερία να σκεφτούμε τι θα ήταν ο Sandman αν τον φτιάχναμε τώρα. Και αυτό είναι πολύ απελευθερωτικό». Σύμφωνα με τον συγγραφέα η πανδημία έδωσε τον χρόνο στο να τελειοποιηθούν τα σενάρια και η παραγωγή να ξεκινήσει σύντομα γυρίσματα.

«Λόγω του COVID, όπως συμβαίνει σε κάθε άλλο κομμάτι της τηλεόρασης σε όλο τον κόσμο αυτήν τη στιγμή, πατήθηκε ένα τεράστιο κουμπί παύσης. Και εκμεταλλευτήκαμε το κουμπί παύσης για να τελειοποιήσουμε τα σενάρια όσο μπορούσαμε. Αυτήν τη στιγμή, καθώς το κουμπί καθολικής παύσης αίρεται, ξεκινάμε. Λαμβάνω αυτά τα εμπνευσμένα και υπέροχα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σχέδια παραγωγής που έχω δει μόνο στα κόμικς και τώρα μου αποδίδονται σε 3D για έγκριση. Αυτό είναι υπέροχο».

Το «Sandman» που είχε κυκλοφορήσει στα ελληνικά με τον συνοδευτικό τίτλο «Αιώνιες Νύχτες», πρωτοεκδόθηκε από τη DC Comics το 1989 και αποτελεί ορόσημο στην καριέρα του Γκέιμαν. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

«Οι ιστορίες του Άρχοντα των Ονείρων -μία από τις πιο πολυβραβευμένες και δημοφιλείς σειρές κόμιξ των τελευταίων δεκαετιών- συνθέτουν ένα ψηφιδωτό μοντέρνου μύθου και σκοτεινής φαντασίας, όπου η σύγχρονη μυθοπλασία, το ιστορικό δράμα και οι θρύλοι συνυπάρχουν αρμονικά. Οι «Αιώνιες Νύχτες» θα γοητεύσουν τόσο τους παλιούς θαυμαστές του Γκέιμαν όσο και τους νεότερους αναγνώστες των graphic novels.»

Ευχόμαστε η σειρά να αποδώσει τον κόσμο του Μορφέα, του Άρχοντα των Ονείρων, με τη φαντασία που αρμόζει στο πολύπλοκο όραμα του Γκέιμαν και να ευχαριστήσει το ισχυρό fanbase που ανέμενε χρόνια τη μεταφορά του.