Ο Τομ Χανκς δηλώνει ότι δεν θα έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Φιλαδέλφεια» σήμερα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:05
20/6

Ο Τομ Χανκς δηλώνει ότι δεν θα έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Φιλαδέλφεια» σήμερα

O Tομ Χανκς δηλώνει ότι το σημερινό κοινό δεν θα αποδεχόταν έναν στρέιτ ηθοποιό σε έναν γκέι ρόλο και δικαιολογημένα, κατά τη γνώμη του. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Είχε ήδη μια οσκαρική υποψηφιότητα για το «Big», αλλά η στιγμή που το Χόλυγουντ αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον Τομ Χανκς σαν ένα σταρ (και) δραματικού εκτοπίσματος ήρθε με τη «Φιλαδέλφεια» του Τζόναθαν Ντέμι και τη βράβευσή του στα Όσκαρ εκείνης της χρονιάς. Οι καιροί αλλάζουν, το debate αν θα έπρεπε στρέιτ ηθοποιοί να υποδύονται γκέι χαρακτήρες έχει ανάψει και ο Τομ Χανκς τοποθετήθηκε επί του ζητήματος σε συνέντευξή του στους New York Times.

«Θα μπορούσε ένας στρέιτ ηθοποιός να κάνει αυτό που έκανα στη Φιλαδέλφεια σήμερα; Η απάντηση είναι όχι και δικαιολογημένα», ισχυρίζεται ο Χανκς. «Το όλο νόημα της ταινίας ήταν να μη φοβάσαι. Ένας από τους λόγους που το κοινό τότε δεν φοβήθηκε εκείνη την ταινία, ήταν επειδή υποδυόμουν εγώ έναν γκέι άνδρα. Αυτό το έχουμε ξεπεράσει πια και δεν νομίζω ότι σήμερα το κοινό θα αποδεχόταν έναν στρέιτ ηθοποιό στο ρόλο ενός γκέι χαρακτήρα, θα το έβρισκε μη αυθεντικό. Δεν είναι έγκλημα, ούτε κλάψα όταν κάποιος λέει ότι στους καιρούς μας θα έπρεπε να απαιτούμε περισσότερα από μια ταινία στο σκέλος της αυθεντικότητας.»

Καταλαβαίνουμε την ανάγκη ενεργειών προς ενίσχυση της συμπερίληψης, αλλά να πούμε και ότι θα χάναμε μια σπουδαία ερμηνεία, αν βρισκόταν κάποιος άλλος στη θέση του Τομ Χανκς το 1993.