Τρέιλερ «Thirteen Lives»: Βίγκο Μόρτενσεν και Κόλιν Φάρελ ηγούνται μια επικής, πραγματικής διάσωσης - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:04
29/6

Τρέιλερ «Thirteen Lives»: Βίγκο Μόρτενσεν και Κόλιν Φάρελ ηγούνται μια επικής, πραγματικής διάσωσης

Η αληθινή ιστορία της διάσωσης 12 αγοριών και του προπονητή τους σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, βαθιά μέσα στη γη, έρχεται στην κινηματογραφική ζωή από τον Ρον Χάουαρντ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μια ιστορία από αυτές που οι εφημερίδες άλλοτε θα έλεγαν human interest (ανθρώπινου ενδιαφέροντος), μια ιστορία που ακόμα από την στιγμή που διαδραματιζόταν, 4 χρόνια πριν σε ένα ταϊλανδέζικο σπήλαιο 4 χιλιόμετρα βαθιά μέσα στη γη, όλοι περιμέναμε την έκβαση - και την χολιγουντιανή ταινία. Τα αγόρια μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και ο προπονητής τους εγκλωβίστηκαν μέσα στο σπήλαιο και μια αποστολή ηρώων κλήθηκε να μπορέσει πρώτα να τους βρει και μετά να τους σώσει.

Το αποτέλεσμα είναι μια από εκείνες τις εμπνευστικές στιγμές ανθρώπινης αυτοθυσίας, που σε κάνουν έστω πρόσκαιρα να ελπίζεις στο είδος μας, μια ιστορία θριάμβου στην οποία, ως είθισται με τους θριάμβους, πρέπει να περάσεις μέσα από την κόλαση για να έρθει το επίτευγμα. Για τον Ρον Χάουαρντ, σκηνοθέτη του «Απόλλο 13» και του «Backdraft», μια ιστορία ανάλογη είναι κινηματογραφικά οικεία, μένει να δούμε και την φόρμα του.

Βοηθοί του όμως είναι δύο πρωταγωνιστές εμβέλειας, οι Βίγκο Μόρτενσεν και Κόλιν Φάρελ, που ερμηνεύουν δύο εκ των μελών της αποστολής που περπάτησε και κολύμπησε βαθιά μέσα στο σπήλαιο για να φέρει εις πέρας τον άθλο. Κοντά τους οι Πολ Γκλίσον, Τζόελ Έτζερτον, Τομ Μπέιτμαν, συμπληρώνουν μια αποστολή που τον Ιούλιο του 2018 αρίθμησε πάνω από 10.000 ανθρώπους για την οργάνωσή της, ενώ υπήρξαν και δύο απώλειες διασωστών, ενός στον τόπο και ενός λίγο καιρό μετά από επιπλοκές μόλυνσης του αίματός του από τις διασωστικές προοσπάθειες.

Η ταινία βγαίνει σε περιορισμένη διανομή στις 29 Ιουλίου, το στούντιο δεν φαίνεται να την πιστεύει δυστυχώς ιδιαίτερα, και στις 5 Αυγούστου έρχεται στο Amazon Prime.