Ένα ντοκιμαντέρ 30 λεπτών κρυφοκοιτάζει πίσω από τα γυρίσματα της «Δίκης των 7 του Σικάγο» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:12
26/2

Ένα ντοκιμαντέρ 30 λεπτών κρυφοκοιτάζει πίσω από τα γυρίσματα της «Δίκης των 7 του Σικάγο»

Είναι ένα από τα φαβορί της χρονιάς, και τώρα το κοινωνικό δράμα του Άαρον Σόρκιν μας αφήνει να δούμε πίσω από τις κάμερες.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Η ταινία που πρόλαβε να παίξει σε ελάχιστα ανοιχτά σινεμά -κάποια από αυτά και στην Ελλάδα- για λίγες μέρες πριν κλείσουν, και βρει στέγη στο Netflix, αφηγείται την αληθινή ιστορία 8 ακτιβιστών που συνελήφθησαν για υποκίνηση ταραχών κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος το 1968 στο Σικάγο.

Η ταινία έχει ξεκινήσει και πρωταγωνιστεί στη κούρσα των βραβείων, θεωρείται φαβορί και για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ και μπορεί να περηφανεύεται για ένα αξιόλογο καστ από τον Έντι Ρέντμειν, τον Φρανκ Λαντζέλα και τον Μάικλ Κίτον, μέχρι τον Τζακ Ράιλανς, τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, τον Τζον Κάρολ Λιντς και τον Γιάγια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ. Ωστόσο, ο Σάσα Μπάρον Κόεν είναι εκείνος που κρατάει το λάβαρο στις όποιες υποψηφιότητες, για την ερμηνεία του ως δεύτερος ρόλος, μα ιδιαίτερα αβανταδόρικος.

Σε μια κίνηση ματ, θέλοντας να τονώσει την οσκαρική κούρσα, το Netflix παραθέτει ένα 30 λεπτών ντοκιμαντέρ που κοιτάζει τη σκηνοθετική και σεναριογραφική δουλειά του ικανότατου Άαρον Σόρκιν να ζωντανεύει. Με τίτλο «The Whole World is Watching», μια ατάρα που ακούγεται συχνά στην ταινία, ο Σόρκιν και οι πρωταγωνιστές απαντούν για τις δυσκολίες της «αναπαράστασης» μιας αληθινής δίκης.