To τρέιλερ του «Τriangle of Sadness» υπόσχεται μια σάτιρα πολλών μποφόρ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:04
18/8

To τρέιλερ του «Τriangle of Sadness» υπόσχεται μια σάτιρα πολλών μποφόρ

Μην ξεχάσετε τα emetostop, τα traveljoy και τα imodium πριν μπείτε στην αίθουσα. Το τρέιλερ της ταινίας επικυρώνει όσα έχουμε διαβάσει γι'αυτή και όσα υπόσχεται το poster που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και έγινε viral.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Επτά λεπτά standing ovation είχε το «Triangle of Sadness» στην προβολή του στις Κάννες για κάποια έντυπα. Για άλλα είχε έξι, για άλλα εννιά. Τέτοια δημοσιεύματα πάντα σε κάνουν να απορείς αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος του φεστιβάλ που πατά το χρονόμετρο με το που πέφτει το πρώτο χειροκρότημα και ξέρουμε ακριβώς πόσα λεπτά χειροκροτούν όρθιοι στις προβολές στις Κάννες. Επίσης, αν έχεις πάει σε φεστιβάλ, γνωρίζεις ότι στην επίσημη πρεμιέρα του φιλμ - όχι στη δημοσιογραφική προβολή του- που γίνεται παρουσία συντελεστών, είθισται να χειροκροτούν όρθιοι. Σας ορκίζομαι ότι στην επίσημη πρεμιέρα του «Equals» του Ντρέικ Ντόριμους στο φεστιβάλ Βενετίας χειροκροτούσαν όρθιοι πάνω από δέκα λεπτά, αλλά μπορεί να ήταν και εννιά, δεν ξέρω, να το τσεκάρουμε στο VAR. 

Μεγαλύτερη σημασία από τα standing ovations έχουν τα βραβεία της Επιτροπής, η οποία έδωσε στην ταινία τον Χρυσό Φοίνικα, και οι κριτικές, από τις οποίες προκύπτει ένα 68 metascore, το οποίο για arthouse τίτλο είναι λίγο χαμηλό, δείχνει διχασμό, πιστεύουμε όμως ότι και ο ίδιος ο Έστλουντ θα παραξενευόταν αν οι ταινίες του είχαν καθολική αποδοχή, ίσως να αναρωτιόταν τι δεν έκανε καλά. Παραγωγοί, συντελεστές και διανομείς της ταινίας πάντως ελπίζουν να κάνουν άνοιγμα σε κοινό ευρύτερο του φεστιβαλικού. Στη δική μας κριτική από τις Κάννες ο Νεκτάριος Σάκκας μιλά για ένα καθαρόαιμο crowdpleaser, το poster όπου μια μεγαλοαστή ξερνάει έγινε viral στα social media, οπότε ίσως αυτό το πολυπόθητο άνοιγμα να έρθει.

Επόμενο στάδιο στην προώθηση μιας ταινίας είναι το τρέιλερ, το οποίο βεβαιώνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια ταξική σάτιρα, σίγουρα δηκτική και εμφανώς δοσμένη με την λεπτότητα ( ; ) δημιουργιών του Μάρκο Φερέρι. Σε κάθε περίπτωση όταν η ταινία κυκλοφορήσει στις αίθουσες, θα συζητηθεί πολύ. Στην χώρα μας η ταινία ξεκινά το ταξίδι της στις 18 Σεπτεμβρίου.