Σινεμά στο σπίτι και... σινεμά στο σινεμά από την Warner και το HBO Max - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:42
18/1

Σινεμά στο σπίτι και... σινεμά στο σινεμά από την Warner και το HBO Max

Η αρχή έγινε με την κυκλοφορία του νέου κεφαλαίου της «Wonder Woman 1984» στη πλατφόρμα της ΗΒΟ Max. Τώρα έρχεται η συνέχεια. 

Από τον Χρήστο Πολίτη

Η νεά τακτική των στούντιο ανά τον κόσμο, που σε πολλές περιπτώσεις και με κλειστά τα σινεμά είναι μονόδρομος, φέρνει πολλούς σκηνοθέτες στην θέση να υπερασπιστούν το έργο τους και να πάνε κόντρα στους κολοσσούς. Kάτι που έγινε πρόσφατα με τον Κρίστοφερ Νόλαν που χαρακτήρισε το ΗΒΟ Max ως την «χειρότερη πλατφόρμα εκεί έξω», ισχυρισμό που στηρίζεται στην απόφασή της WarnerMedia να προβάλλει τον κατάλογό της για το 2021 ταυτόχρονα στις αίθουσες και στην πλατφόρμα της, ενώ τα σινεμά είναι κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοιού. 

Το «Τenet», άλλωστε, ήταν η μοναδική μεγάλη ταινία, με μεγάλο budget και ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες στο παγκόσμιο box office, που κατάφερε να ανοίξει η Warner στις αίθουσες, μετά από επιμονή του Νόλαν για αποκλειστικό κινηματογραφικό release, προσπαθώντας να αποφύγει το παράδειγμα των «Trolls 2» της Universal, του «Greyhound» της Sony με τον Τομ Χανκς (που κατέληξε στην Apple TV+) ή το αντίστοιχο της Disney+ με την «Mulan» και το «Soul».

Ωστόσο, η Warner με μερικούς από τους πλέον δυνατούς τίτλους της επόμενης χρονιάς και παρά τις αντιδράσεις, συνεχίζει στην απόφασή της να κυκλοφορήσει τις ταινίες της την ίδια μέρα στις αίθουσες, όταν αυτό είναι επιτρεπτό, και στην πλατφόρμα του HBO MAX, για 30 ημέρες. Η υποσημείωση και ο αστερίσκος της Warner έχει να κάνει με το οτι η ταινία, πέρα από τις 30 μέρες που θα παίζει σε διπλό ταμπλό, θα συνεχίζει να παίζει στις αίθουσες, μέχρι να κλείσει ο κύκλος της. 

Και οι τίτλοι μόνο αμελητέοι δεν είναι: το νέο κεφάλαιο «Godzilla Vs. Kong», το πολυαναμενόμενο «Dune» του Ντενί Βιλνέβ, η νέα ιστορία του «The Conjuring: The Devil Made me Do it», η επιστροφή του «Space Jam: New Legacy», το «Matrix 4», η ταινία κινουμένων σχεδίων που θα ακολουθεί τις περιπέτεις του «Tom & Jerry», το νέο «The Suicide Squad», το «Cry Macho» του Κλιντ Ίστγουντ, αλλά και το «In the Heights», το νέο μιούζικαλ του Λιν-Μανουέλ Μιράντα, το πάλαι ποτέ παιδί της Disney. 

Παρακολουθήστε στην συνέχεια το τρέιλερ που κυκλοφόρησε η Warner με το σύνολο των ταινιών της για το 2021.