«Η Φάλαινα»: Aυτή είναι η επιστροφή του Ντάρεν Αρονόφσκι - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:19
12/1

«Η Φάλαινα»: Aυτή είναι η επιστροφή του Ντάρεν Αρονόφσκι

Νέα ταινία και επιστροφή όχι μόνο για τον Αρονόφσκι, αλλά και για τον Μπρένταν Φρέιζερ με ένα φιλήσυχο δράμα που μπορεί να σημάνει την αρχή μιας δεύτερης καριέρας και για τους δυο. 

Από τον Χρήστο Πολίτη

Τρία χρόνια μετά τη «μητέρα!», που χώρισε τους θεατές σε δυο στρατόπεδα, ο πάντα αμφιλεγόμενος Ντάρεν Αρονόφσκι, ένας σκηνοθέτης που μέσα στις δεκαετίες προσέγγιζε με σίγουρα ιδιαίτερα ελκυστικο τρόπο τις ιστορίες του, είτε με το ενδοσκοπικό «π», είτε με την υπερφιλόδοξη «Πηγή της Ζωής», είτε με τον οσκαρικό «Μαύρο Κύκνο» και τον «Παλαιστή», ακόμα και με την παραβολή του «Νώε», επιστρέφει τώρα με τη «Φάλαινα».

Στη πρώτη συνεργασία του με την εκλεκτική Α24 και με ένα θεατρικό κείμενο του Σάμιουελ Χάντερ από το 2012 με τον τίτλο «The Whale», που θα διασκευάσει ο ίδιος, θα βρεθεί ξανα πίσω από τις κάμερες ο σκηνοθέτης που χάρισε το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου στη Νάταλι Πόρτμαν και μια Χρυσή Σφαίρα στον Μίκι Ρουρκ. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση της «Φάλαινας», που ακολουθεί την ιστορία ενός υπέρβαρου άνδρα, που παλεύει απομονωμένος με τον θάνατο και θα έχει μια τελευταία ευκαιρία για να σωθεί ρίχνοντας γέφυρες με την σχεδόν ενήλικη κόρη του, είναι το όνομα του Μπρένταν Φρέιζερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γνώριμος για την επιλογή του να «επαναφέρει» και να δίνει δεύτερη ευκαιρία για μια νέα καριέρα σε «ξεχασμένους», κι άλλοτε παραγνωρισμένους στο σήμερα, ηθοποιούς, όπως ο Μίκι Ρουρκ ή ο Ράσελ Κρόου στον «Νώε», ακόμα και ο ρόλος της Έλεν Μπέρστιν στο «Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο», ωστόσο εδώ η περίπτωση μοιάζει περισσότερο με εκείνη του Πολ Τόμας Άντερσον που έδωσε την ευκαιρία στον μέχρι τότε γνωστό μονάχα για τις κωμικές εμπορικές του επιτυχίες, Άνταμ Σάντλερ να παίξει στο «Punch Drunk Love» ή του Μισέλ Γκοντρί με τον Τζιμ Κάρει στην «Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού».

Ο Φρέιζερ, ένας ηθοποιός, που ποτέ δεν πέρασε στην πρώτη γραμμή, και έγινε γνωστός από το ριμέικ της «Μούμιας» -μιας εμπορικά επιτυχημένης ταινίας στην οποία πρωταγωνίστησε με την πρώην σύζυγο του Αρονόφσκι, Ρέιτσελ Βάις-, είδε τη καριέρα του να βαλτώνει και μονάχα το τηλεοπτικό «Trust» του FX, του έδωσε ένα πρόσκαιρο φιλί ζωής.

Κορονοιού επιτρέποντος, οι κάμερες θα πάρουν μπρος σύντομα για το ανεξάρτητο και μικρών προδιαγραφών δράμα, που κατά πως φαίνεται θα πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα φεστιβάλ της επόμενης σαιζόν.