Το σινεμά συνεχίζει! To «Ταξίδι της Φάλαινας» σε online πανελλαδική πρεμιέρα από την StraDa Films ? νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:43
13/1

Το σινεμά συνεχίζει! To «Ταξίδι της Φάλαινας» σε online πανελλαδική πρεμιέρα από την StraDa Films

Το «Ταξίδι της Φάλαινας» (The Whaler Boy), η ταινία έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που συγκίνησε κοινό και κριτικούς, θα προβάλλεται από 21 Ιανουαρίου online και χωρίς συνδρομή στον ιστότοπο της StraDa Films.

Μετά από την επιτυχημένη πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας «Λάρα» μέσα από τον ιστότοπο της StraDa που αγκάλιασε το κοινό και έδωσε τη δυνατότητα στήριξης σε επιλεγμένες συνεργαζόμενες αίθουσες, η εταιρεία συνεχίζει δυναμικά με «Το Ταξίδι της Φάλαινας». Δείτε την ταινία ψηφιακά (online) από τη StraDa Films www.straDafilms.gr (StraDa e-cinema) σε συνεργασία  με  κινηματογραφικές αίθουσες. Ο θεατής θα μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία online, χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας ένα ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket) και ενισχύοντας έτσι την αίθουσα επιλογής του.   

Η StraDa δίνει τη δυνατότητα σε αίθουσες-συνεργάτες της, να συμμετέχουν στο online virtual release ταινιών της Α' Προβολής παρά το γεγονός ότι παραμένουν ακόμα κλειστές λόγω covid. Ο θεατής μπορεί έτσι να στηρίξει και έμπρακτα την αίθουσα που αγαπά, με αγορά e-ticket, μέσω ειδικού παράθυρου «virtual γκισέ» της συνεργαζόμενης αίθουσας που επιλέγει. 

Λίγα λόγια για την ταινία 

Βερίγγειος Πορθμός, εκεί όπου η Ρωσία συναντά την Αλάσκα, σε ένα χωριό φαλαινοθήρων, όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο online chat με κάμερα. Το παράδειγμά τους ακολουθεί ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος, που ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. Όταν βρίσκει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλεια, ο Λέσκα ξεκινά μια αδιανόητη οδύσσεια. Στο συμβολικό σημείο όπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, αυτή η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης απηχεί την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης. 

Βραβεία – Επίσημες Συμμετοχές σε Φεστιβάλ 

H ταινία εντυπωσίασε στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως ταινία έναρξης, ενώ κατέκτησε και το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2020. 

Συντελεστές 
Σενάριο: PhilippYuryev | Σκηνοθεσία: PhilippYuryev | Παίζουν: Vladimir Onokhov, Vladimir Lyubimtsev, Kristina Asmus | Έτος: 2020 | Διάρκεια: 93′ | Χώρα: Ρωσία, Πολωνία, Βέλγιο | Γλώσσα: Ρώσικα 

Δείτε τις ταινίες της StraDa Films online, χωρίς συνδρομή στον ιστότοπο της StraDa Films www.straDafilms.gr.