Το «Όσο ο Πόλεμος Κρατά» του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:39
7/4

Το «Όσο ο Πόλεμος Κρατά» του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα

H StraDa Films συνεχίζει να ανοίγει τις κλειστές αίθουσες στο σπίτι με online πρεμιέρες ταινιών σε πρώτη προβολή. Σειρά έχει η πολυαναμενόμενη ταινία του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ που κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου μέσω του viva.gr.

O Αλεχάντρο Αμενάμπαρ επιστρέφει πίσω στη σκηνοθεσία στη γλώσσα του για πρώτη φορά μετά το αριστουργηματικό «Η Θάλασσα Μέσα μου».  Η ταινία «Όσο Κρατά ο Πόλεμος» («While at War») είναι ένα πλούσιο σε συναισθήματα δράμα τοποθετημένο χρονικά στα 1936, στις απαρχές του Ισπανικού Εμφυλίου. 

Η ταινία που απέσπασε 17 συνολικά υποψηφιότητες στα Goya, τα Ισπανικά βραβεία Oscar, με πλούσια φεστιβαλική πορεία και διθυραμβικές κριτικές και που πραγματοποίησε την πανελλήνια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, έρχεται στις 22 Απριλίου από την StraDa Films μέσω viva.gr που ανοίγει τα κλειστά σινεμά στο σπίτι, με τη προπώληση να έχει ήδη ξεκινήσει. 

Σύνοψη

Η ταινία μας πηγαίνει πίσω στην Ισπανία του 1936, εκεί όπου ο φημισμένος συγγραφέας Μιγκέλ ντε Ουναμούνοαποφασίζει να στηρίξει δημόσια την στρατιωτική επέμβαση που υπόσχεται να φέρει τάξη στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Αυτόματα παύεται από την θέση του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα με παρέμβαση της αριστερής κυβέρνησης της χώρας.

Στο μεταξύ, ο Στρατηγός Φράνκο συγκεντρώνει τις δυνάμεις του ξεκινώντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις από τον Νότο, ευελπιστώντας να κατακτήσει την εξουσία. Οι συγκρούσεις γίνονται αιματηρές και καθώς ο Ουναμούνο βλέπει συναδέλφους του να φυλακίζονται, αρχίζει να αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασής του να ταχθεί υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης. Όταν ο Φράνκο μεταφέρει το αρχηγείο του στη Σαλαμάνκα ως Γενικός Διοικητής, ο Ουναμούνο αποφασίζει να τον επισκεφτεί στο παλάτι του και να ζητήσει επιείκεια.

Προμηθευτείτε εδώ το εισιτήριο σας για να δείτε την ταινία, από τις 22 Απριλίου.