Νέος Γουίλι Γουόνκα: Τίμοτε Σαλαμέ ή Τομ Χόλαντ; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:29
20/1

Νέος Γουίλι Γουόνκα: Τίμοτε Σαλαμέ ή Τομ Χόλαντ;

Μια εικοσαετία μετά την τελευταία εμφάνιση του Γουίλι Γουόνκα, έρχεται νέα ταινία και οι παραγωγοί ήδη γλείφουν τα δάχτυλά τους. 

Από τον Χρήστο Πολίτη

Ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες του Ρόαλντ Νταλ, που ευτύχησε να γνωρίσει και επιτυχημένες κινηματογραφικές μεταφορές, ο εκκεντρικός Γουίλι Γουόνκα και το εργοστάσιο σοκολάτας του, αλλά κυρίως ο μικρός Τσάρλι Μπάκετ, ετοιμάζονται για νέες φιλμικές περιπέτειες, με αφορμή το βιβλίο που αν και σχεδόν 60 χρόνων, συνεχίζει ακόμα να εμπνέει.

Η μαμά Warner είχε από καιρό στα σκαριά μια νέα ανάγνωση στο κλασικό παραμύθι του Νταλ, βαφτίζοντάς το «Wonka» και δίνοντάς του ημερομηνία κυκλοφορίας την άνοιξη του 2023. Πέντε χρόνια τώρα, ονόματα πηγαίνουν κι έρχονται για τον ηθοποιό που θα μπορούσε να υποδυθεί τον ιδιόρρυθμο Γουίλι Γουόνκα μετά τον Τζιν Γουάιλντερ (από την ταινία του 1971, που το σενάριο συνέγραψε ο Ρόαλντ Νταλ) και τον Τζόνι Ντέπ (από την τεράστια εισπρακτική επιτυχία του 2005, δια χειρός Τιμ Μπέρτον).

Κι ενώ, τρία χρόνια πριν, τα ονόματα που πέρασαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μονάχα ετερόκλητες επιλογές θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει κανείς, ήταν ο Ράιαν Γκόσλινγκ, ο Ντόναλντ Γκλόβερ και ο Έζρα Μίλερ, τώρα η μπίλια θα κάτσει σε μια από τις δυο τελικές και ολόφρεσκες επιλογές. Θα είναι ο Τομ Χόλαντ που έρχεται φορτσάτος από τις περιπέτειες του Spiderman ή ο Τίμοτε Σαλαμέ που έρχεται φορτσάτος από Γούντι Άλεν και Λούκα Γκουαντανίνο που είδαμε ή Γουές Άντερσον και Ντενί Βιλνέβ που δεν είδαμε;

Ωστόσο, εκείνο που συζητούν οι περισσότεροι είναι η ηλικία των δυο τους, καθώς ο μεν 24 ετών κι δε 25, βρίσκονται μακριά από την ηλικία του Γουίλι Γουόνκα ή μάλλον από τις επιλογές των ηθοποιών που τους υποδύθηκαν. Κι αν ο Σαλαμέ μοιάζει μια νεότερη εκδοχή του Ντεπ, ο Χόλαντ θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική πολύχρωμη φιγούρα στο πολύχρωμο σύμπαν που έφτιαξε για τον χαρακτήρα του ο Τζιν Γουάιλντερ.

Εν αναμονή του πρωταγωνιστή, κλείδωσε ο Πολ Κινγκ που θα σκηνοθετήσει την ταινία και έρχεται με τα διαπιστευτήρια του από τον «Πάτινγκτον» και ο Ντέιβιντ Χέιμαν, παραγωγός των ταινιών του Χάρι Πότερ.