Day #3: 19o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου! Highlights Παρασκευής 23 Μαρτίου - cinemagazine.gr
8:41
23/3

Day #3: 19o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου! Highlights Παρασκευής 23 Μαρτίου

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, που ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας, γιορτάζει τα 19α γενέθλιά του! Αθήνα & Θεσσαλονίκη: Τρίτη 20 - Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018.

18:00 - Μ
ΔΑΝΑΟΣ 1 - Αθήνα

Ο Μο είναι όμορφος, χαρισματικός, του αρέσει η αδρεναλίνη και κάνει παράνομους αυτοκινητιστικούς αγώνες. Όταν συναντά τη νεαρή και ντροπαλή Lila, την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Αμέσως αναλαμβάνει να την προστατεύσει, αλλά η Lila ούτε που φαντάζεται το μυστικό που κρύβει ο Μο: δε ξέρει να διαβάζει.

Ταινία υποτιτλισμένη στα ελληνικά και αγγλικά.

Σκηνοθεσία:Sara Forestier
Ηθοποιοί:Sara Forestier, Redouanne Harjane, Jean-Pierre Léaud

18:00 - ΞΥΠOΛΥΤΟΣ ΣΤΑ ΘΕΡΙΣΜEΝΑ ΣΤΑΡΟΧΩΡΑΦΑ
ΑΣΤΟΡ - Αθήνα

Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η οικογένεια του οκτάχρονου Eda, αναγκάζεται να μετακομίσει από την Πράγα. Για τον Eda, η ζωή γίνεται διαφορετική και παράξενη, παράλληλα όμως και συναρπαστική –γίνεται μέλος της τοπικής συμμορίας αγοριών, για πρώτη φορά ανακαλύπτει την ομορφιά των κοριτσιών, καθώς και τα οικογενειακά μυστικά. O Eda παρακολουθεί τον πόλεμο με το παιδικό του βλέμμα...

Ταινία υποτιτλισμένη στα ελληνικά και αγγλικά.

Σκηνοθεσία:Jan Sverak
Ηθοποιοί:Tereza Voriskova, Ondrej Vetchy, Zdenek Sverak

20:00 - Η ΟΔYΝΗ
ΑΣΤΟΡ - Αθήνα

Ιούνιος 1944: η Γαλλία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή. Ο συγγραφέας Robert Antelme, μεγάλη προσωπικότητα της Αντίστασης, συλλαμβάνεται και απελαύνεται. Η γυναίκα του Marguerite αγωνιά καθώς δεν έχει νέα του άντρα της και λόγω του κρυφού δεσμού που διατηρεί με τον Dyonis, σύντροφο του Antelme. Συναντά έναν Γάλλο πράκτορα της Γκεστάπο και είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα ώστε να ξαναβρεί τον άντρα της. 

Βασισμένο στο ομώνυμο έργο της Marguerite Duras.

Σκηνοθεσία:Emmanuel Finkiel
Ηθοποιοί:Mélanie Thierry, Benoît Magimel, Benjamin Biolay

20:00 - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗ
Γαλλικό Ινστιτούτο - Αθήνα

Ο Abbas, καθηγητής γαλλικών, έφυγε από την Κεντρική Αφρική για να γλυτώσει τον πόλεμο και πήγε στη Γαλλία για να αρχίσει μία νέα ζωή. Περιμένοντας να χαρακτηριστεί πρόσφυγας, οργανώνει την καθημερινότητά του: Βάζει τα παιδιά του στο σχολείο και πιάνει δουλειά στη λαϊκή, όπου γνωρίζει την Carole. Αν όμως του αρνηθούν το άσυλο, τι θα απογίνουν ο ίδιος και η οικογένειά του;

Ταινία υποτιτλισμένη στα ελληνικά και αγγλικά.

Σκηνοθεσία:Mahamat-Saleh Haroun
Ηθοποιοί:Eriq Ebouaney, Sandrine Bonnaire, Aalayna Lys

20:00 - ΩΡΑΙΟ ΜΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
ΔΑΝΑΟΣ 1 - Αθήνα

Η Αngela πιστεύει ότι έχει μία ιδανική ζωή. Ζει στη Νίκαια, σε ένα όμορφο διαμέρισμα, με έναν όμορφο άντρα και μία αξιολάτρευτη έφηβη κόρη. Το βράδυ όμως των Χριστουγέννων, η κόρη της την αφήνει για να πάει στο αγόρι της, ο άντρας της την εγκαταλείπει και η καλύτερή της φίλη, προτιμά τα υπνωτικά χάπια από το να περάσει τη βραδιά μαζί της. Η Αngela δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να ξαναφτιάξει τη ζωή της...

Παρουσία της Ρόζι Ντε Πάλμα

Σκηνοθεσία:Michèle Laroque
Ηθοποιοί:Michèle Laroque, Kad Merad, Françoise Fabian

22:00 - Η ΩΡΑIΑ ΤΗΣ ΗΜEΡΑΣ
Γαλλικό Ινστιτούτο - Αθήνα

Η Séverine, σύζυγος του Pierre, έχει μαζοχιστικές φαντασιώσεις γιατί νιώθει σεξουαλικά ανικανοποίητη. Η περιέργεια την ωθεί να γίνει πόρνη πολυτελείας σε οίκο ανοχής, εν αγνοία του Pierre, με το ψευδώνυμο «Ωραία της Ημέρας». Φαίνεται να έχει βρει τις ισορροπίες της ικανοποιώντας τις επιθυμίες των πελατών, αλλά όλα στραβώνουν όταν ο αλήτης Marcel, συχνός πελάτης, ερωτεύεται τη Séverine...

Σκηνοθεσία:Luis Buñuel
Σενάριο:Luis Buñuel, Jean-Claude Carrière
Ηθοποιοί:Catherine Deneuve, Jean Sorel, Michel Piccoli

22:00 - ΜΙΑ ΝEΑ ΓΥΝΑIΚΑ
ΔΑΝΑΟΣ 1 - Αθήνα

Χωρίς χρήματα, με μία γάτα ως μοναδική συντροφιά και καμία υποστήριξη, η Paula επιστρέφει στο Παρίσι έπειτα από πολύ καιρό. Μέσα από διάφορες γνωριμίες, η νεαρή γυναίκα αποφασίζει να κάνει μια καινούργια αρχή. Και το κάνει δυναμικά!

Φεστιβάλ Καννών 2017: Χρυσή κάμερα

Σκηνοθεσία:Léonor Serraille
Ηθοποιοί:Laëtitia Dosch, Grégoire Monsaingeon, Souleymane Seye Ndiaye

22:30 - ΚΕΦΑΛΟΚΥΝΗΓΟI
ΑΣΤΟΡ - Αθήνα

Oι Stéphane, Cathy και Thierry είναι οι καλύτεροι υπάλληλοι του Γραφείου Εύρεσης Εργασίας της πόλης τους. Μάλιστα, κάνουν τόσο καλή δουλειά που το γραφείο πρόκειται να κλείσει καθώς δεν υπάρχουν άνεργοι! Για να διασώσουν τη θέση τους, οι τρεις συνάδελφοι έχουν την τρελή ιδέα να δημιουργήσουν οι ίδιοι ανεργία.

Ταινία υποτιτλισμένη σε ελληνικά και αγγλικά.

Σκηνοθεσία:Alexandre Charlot, Franck Magnier
Ηθοποιοί:Franck Dubosc, Elsa Zylberstein, François-Xavier Demaison

Το 19ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από 20 ως 28 Μαρτίου 2018, στη Αθήνα και από 29 Μαρτίου ως 4 Απριλίου 2018, στην Θεσσαλονίκη διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, του Καναδά, του Λουξεμβούργου, του Μαρόκου, και της Τσεχικής Δημοκρατίας, στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ τον κατάλογο (pdf ) του 19ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Δείτε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα (pdf ) του 19ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

ΔΑΝΑΟΣ - AΣΤΟΡ - AUDITORIUM THEO ANGELOPOULOS ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ - ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
WWW.IFG.GR
WWW.FESTIVALFILMFRANCOPHONE.GR

Facebook : Festival du Film Francophone de Grèce