Το ποντίκι βρυχάται! Το Disney+ κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο - cinemagazine.gr
9:17
12/4

Το ποντίκι βρυχάται! Το Disney+ κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο

Η Ντίσνεϊ ανακοίνωσε πως η streaming υπηρεσία της Disney+ θα είναι στον αέρα 12 Νοεμβρίου με μηνιαία συνδρομή μικρότερη του Netflix.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Μπομπ Ίγκερ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ντίσνεϊ, ανακοίνωσε την ημερομηνία λειτουργίας της διαδικτυακής streaming υπηρεσίας της εταιρείας για την Αμερική, καθώς και την τιμή της συνδρομής που κοντράρει ευθέως εκείνη του Netflix. Σύμφωνα με τον Ίγκερ, το Disney+ θα «ανοίξει» στην Αμερική στις 12 Νοεμβρίου 2019 και θα κοστίζει 6,99 δολάρια το μήνα, σχεδόν τα μισά από τη συνδρομή του Netflix (μιλώντας πάλι για Αμερική) που είναι 12,99/μηνιαίως.

Η εταιρεία που τελευταία συγκεντρώνει τον καταλογό της από άλλες υπηρεσίες, με σκοπό την αποκλειστική εκμετάλλευση, φιλοδοξεί να κάνει το Disney+ το «σπίτι» όλων των μεγάλων τίτλων της (Star Wars, Marvel, Pixar, Disney) καθώς και του αρχείου της FOX, η εξαγορά της οποίας ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει πως το Disney+ θα περιλαμβάνει τις ταινίες της FOX (από την «Παγοθύελα» του Ανγκ Λι και το «Avatar», ως την «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου) και τις τηλεοπτικές της σειρές (για παράδειγμα τις 30 σεζόν «The Simpsons»).

Όσο για την τιμολογιακή πολιτική στη μηνιαία συνδρομή, ο Ίγκερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι η πρώτη σοβαρή μας προσπάθεια στο χώρο και θέλουμε να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους». Την πρώτη μέρα λειτουργίας του, το Disney+ αναμένεται να έχει 7.500 επεισόδια, 25 πρωτότυπες τηλεοπτικές σειρές, 10 πρωτότυπες ταινίες και περισσότερες από 500 ταινίες αρχείου. Οι επενδυτές αναφέρουν πως υπολογίζουν περί τους 60-90 εκατομμύρια συνδομητές ως το 2024.

Μετά τα εγκαίνια στην Αμερική, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στη Δυτ. Ευρώπη και Ασία στα τέλη του 2019 με αρχές του 2020, ενώ στην Αν. Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική το Disney+ θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη του 2020.

Εδώ και πολύ καιρό γνωρίζαμε πως η Ντίσνεϊ ετοιμάζει επίθεση στο streaming μέτωπο. Με το Netflix να έχει άλλαξει κατά πολύ τη συνήθεια της οικιακής διασκέδασης, την AppleTV+ (διαβάστε περισσότερα εδώ) να μπαίνει δυναμικά στο χώρο και τα Αmazon (Prime), YouTube (Originals) και Facebook (Watch) να ακολουθούν (σύντομα και η Warner), η μικρή οθόνη γίνεται ξανά το μεγάλο πεδίο εμπορικής εκμετάλλευσης.

Την ανακοίνωση συνόδευσαν νέες εικόνες και τίτλοι από τις παραγωγές της Ντίσνεϊ που θα προβληθούν μέσω Disney+, όπως το «The Mandalorian» (πρώτη σειρά live-action που βασίζεται στο σύμπαν του Star Wars), η ζωντανή εκδοχή του «Η Λαίδη και ο Αλήτης», ντοκιμαντέρ για τις επερχόμενες ταινίες κινουμένων σχεδίων της εταιρείας όπως το «Frozen 2», την πρωτότυπη σειρά του Τζεφ Γκόλντμπλουμ (με τίτλο «The World According to Jeff Goldblum»!) και νέες σειρές που θα βασίζονται σε χαρακτήρες της Marvel και του Star Wars.

Το σίγουρο είναι πως ο πόλεμος των streaming φουντώνει.