Νέο τρέιλερ «Fences»: Η Βαϊόλα Ντέιβις ετοιμάζεται για το Όσκαρ της - cinemagazine.gr
11:48
28/11

Νέο τρέιλερ «Fences»: Η Βαϊόλα Ντέιβις ετοιμάζεται για το Όσκαρ της

Δυο από τους καλύτερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ επαναλαμβάνουν τους ρόλους που τους χάρισαν βραβεία Τόνι, στην κινηματογραφική διασκευή του θεατρικού «Fences».

Από τον Πάνο Γκένα

Μία από τις πιο φιλόδοξες (για οσκαρικές βραβεύσεις) ταινίες της χρονιάς, έχει και ένα από τα πλέον ταλαντούχα, υποκριτικά ζευγάρια της οθόνης (μικρής και μεγάλης). Ο Ντένζελ Γουάσινγκτον σκηνοθετεί και συμπράττει ερμηνευτικά με την Βαϊόλα Ντέιβις στο «Fences», την κινηματογραφική διασκευή του βραβευμένου με Τόνι και Πούλιτζερ θεατρικού έργου του Όγκοστ Γουίλσον.

Στο «Fences», ένας πατέρας αγωνίζεται να προστατέψει την οικογένειά του ενάντια στις ρατσιστικές προκαταλήψεις της Αμερικής του '50. Στο πρώτο τρέιλερ ο μονόλογος του Γουάσινγκτον στον έφηβο γιο του ή το βλέμμα της Ντέιβις στο φινάλε, είναι ικανά για να υποσχεθούν ένα στιβαρό δράμα, προορισμένο να ακουστεί πολλάκις στα προσεχή Όσκαρ.

Συγκεκριμένα η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε πως θα προμοτάρει την Βαϊόλα Ντέιβις ως Β' Γυναικείο ρόλο, μετατρέποντάς την σε φαβορί της κατηγορίας που μέχρι πρωτοστατούσε η Νικόλ Κίντμαν για το «Lion». Στην περίπτωση που η Ντέιβις προταθεί θα είναι η μαύρη ηθοποιός με τις περισσότερες οσκαρικές υποψηφιότητες (τρίτη υποψηφιότητα μετά τα «Αμφιβολία» και «Υπηρέτριες»), αλλά και η μαύρη καλλιτέχνης με τις περισσότερες υποψηφιότητες σε οποιαδήποτε οσκαρική κατηγορία.

Το θεατρικό έργο πρωτοανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ το 1987 και κέρδισε βραβεία Τόνι για Καλύτερο Θεατρικό Έργο, Άντρα Ηθοποιού (Τζέιμς Ερλ Τζόουνς) και Γυναίκας Ηθοποιού (Μέρι Άλις). Το 2010 το «Fences» επέστρεψε στο θεατρικό σανίδι με πρωταγωνιστικό ζευγάρι τους Γουάσινγκτον και Ντέιβις κερδίζοντας Τόνι για τους δυο ηθοποιούς όσο και Καλύτερης Αναβίωσης Θεατρικού Έργου.

Μετά τη θεατρική επιτυχία, ο Γουάσινγκτον στην τρίτη του σκηνοθετική απόπειρα, επαναλαμβάνει το ρόλο του μαζί με την Ντέιβις, χρησιμοποιώντας τη σεναριακή διασκευή που έγραψε ο ίδιος ο Γουίλσον πριν πεθάνει το 2005.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Ο Τροι Μαξσον, είναι ένας ισχυρός άνδρας, ένας σκληρός άνθρωπος. Έτσι πρέπει για να επιβιώσει. Ο Μάξσον ζει σε μια Αμερική όπου δεν μπορείς να είσαι υπερήφανος και μαύρος αν δεν αντιμετωπίζεις πιέσεις που μπορούν να συντρίψουν το σώμα και την ψυχή. Αλλά το 1950 ένας νέος αέρας αλλαγής θα αλλάξει τον κόσμο του Τρόι. Μία αλλαγή που τον κάνει ξένο, οργισμένο και φοβισμένο απέναντι σε έναν κόσμο που δεν ξέρει και σε μία γυναίκα και έναν γιο που καταλαβαίνει όλο και λιγότερο.

Το «Fences» κυκλοφορεί στις αίθουσες της Αμερικής στις 25 Δεκέμβρη.

Το νέο τρέιλερ του «Fences»