«Pause»: Η πρώτη μεγάλου μήκους της Τώνιας Μισιαλή στο Διαγωνιστικό του Κάρλοβι Βάρι - cinemagazine.gr
10:12
30/5

«Pause»: Η πρώτη μεγάλου μήκους της Τώνιας Μισιαλή στο Διαγωνιστικό του Κάρλοβι Βάρι

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Τώνιας Μισιαλή, επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα East of the West του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι (29 Ιουνίου - 7 Ιουλίου).

Από τον Πάνο Γκένα

Το «Pause» (Παύση), που είχε παρουσιαστεί πριν μερικους μήνες στην Αγορά της Μπερλινάλε, θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, ενός από τα πιο σημαντικά και παλαιότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Η ταινία θα διαγωνιστεί στο τμήμα East of the West, που παρουσιάζει πρώτες ή δεύτερες ταινίες σκηνοθετών από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Η «Παύση» αφηγείται την ιστορία της Ελπίδας, μιας μεσήλικης νοικοκυράς που έχει παγιδευτεί σε έναν καταπιεστικό γάμο με έναν σύζυγο που δεν αγαπά πλέον. Η παρουσία ενός νεαρού στο κτίριο που ζει, θα ξυπνήσει την φαντασία της που και θα βρεθεί αντιμέτωπη με άσβεστες επιθυμίες, με το σώμα της και με το χρόνο. Σύντομα η φαντασία και η πραγματικότητα θα σταματήσουν να είναι διακριτές και αυτή η παύση στη ζωή της μοιάζει να σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα.

Η Τώνια Μισιαλή από την Κύπρο, έχει στο βιογραφικό της ως τώρα δυο μικρού μήκους ταινίες, τα «Dead End» (2013) και «Νανούρισμα της Πεταλούδας» (2014) που έχουν συμμετάσχει στις Νύχτες Πρεμιέρας και σε αρκετά φεστιβάλ της Ελλάδας και του Εξωτερικού.  Το φιλμ γυρίστηκε στην Κύπρο με την συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας, αλλά και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το σενάριο υπογράφουν η Τώνια Μισιαλή και η Άννα Φωτιάδου, ενώ πρωταγωνιστούν οι Στέλλα Φυρογένη, Ανδρέας Βασιλείου και Πόπη Αβραάμ.

Καλή επιτυχία!