Κι όμως! Το «Tenet» θα κυκλοφορήσει Αύγουστο στην Ελλάδα πριν τις Η.Π.Α. [update] - cinemagazine.gr
11:12
28/7

Κι όμως! Το «Tenet» θα κυκλοφορήσει Αύγουστο στην Ελλάδα πριν τις Η.Π.Α. [update]

Η Ελλάδα είναι μία από τις 70 χώρες στις οποίες θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν πριν την έξοδό της στις Η.Π.Α.

Από τον Πάνο Γκένα

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση αναβολής του «Tenet» και της υπόσχεσης ενός άμεσου πλάνου κυκλοφορίας, η Warner Bros. επέστρεψε με ένα ελπιδοφόρο φινάλε στο σίριαλ των (εξ ανάγκης) μεταθέσεων της ταινίας.

Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, η περιπέτεια δράσης του Νόλαν θα ξεκινήσει την κυκλοφορία της εκτός Αμερικής στις 26 Αυγούστου σε περισσότερες από 70 αγορές και στις ΗΠΑ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 3 Σεπτεμβρίου. Το στούντιο δεν έχει εντάξει ακόμα την Κίνα στο πρόγραμμα.

«Δεν θα αντιμετωπίσουμε το Tenet ως μία παραδοσιακή, παγκόσμια και ταυτόχρονη κυκλοφορία. Οι επόμενες κινήσεις στο μάρκετινγκ και στη διανομή θα αντικατοπτρίζουν αυτή τη λογική» είχε δηλώσει άλλωστε ο Πρόεδρος της Warner, Τόμπι Έμερικ, αφήνοντας όπως είχαμε γράψει ανοιχτό το παράθυρο κυκλοφορίας της ταινίας σε όσες αγορές έχουν ή πρόκειται να ανοίξουν σύντομα τις αίθουσές τους, με το κοινό της Β. Αμερικής σε «παύση» μέχρι να βελτιωθεί εκεί η κατάσταση της υγειονομικής κρίσης.

Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την διαχείριση ενός τόσο μεγάλου τίτλου σε μη ταυτόχρονη κυκλοφορία, χωρίς το παραδοσιακό κόκκινο χαλί των λαμπερών πρωταγωνιστών και την ενδεχόμενη διαρροή spoilers ή τον κίνδυνο πειρατείας της πριν φτάσει στις Η.Π.Α. - ρίσκο που η Warner φαίνεται διατεθειμένη εκ των πραγμάτων να παίρνει.

Το σίγουρο είναι πως η έξοδος ενός μεγάλου μπλοκμπάστερ - ειδικά με την υπογραφή του δημοφιλή Νόλαν - θα είναι καλό βαρόμετρο της διάθεσης του κοινού να ξαναβρεθεί στην σκοτεινή αίθουσα.

Το «Tenet» θα κυκλοφορήσει [update] 26 Αυγούστου στην Ελλάδα από την Tanweer, ενώ στις 12 Αυγούστου θα επανακυκλοφορήσει στις αίθουσες το «Inception» με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από την πρεμιέρα του. Σύμφωνα με ενημέρωση της Tanweer, και οι δυο ταινίες θα ακολουθήσουν τις διεθνείς ημερομηνίες εξόδου.

Απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το μυστικοπαθές «Tenet» είναι μία πρωτότυπη κατασκοπευτική περιπέτεια, στην οποία ο χρόνος (γνωστή εμμονή του σκηνοθέτη) παίζει σημαντικό ρόλο στην αφήγηση, ενώ η καρκινική γραφή του τίτλου προϊδεάζει για μία παλίνδρομη εξέλιξη. Το εκλεκτό καστ αποτελείται από τους Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Κλεμενς Ποεσί και Ντιμπλ Καπάντια, οι οποίοι συναντούν για πρώτη φορά τον Νόλαν, πλάι στον Κένεθ Μπράνα («Dunkirk») και τον Μάικλ Κέιν, που συνεχίζει μια παράδοση ετών συνεργασίας μαζί του.