Γαλλικό Σινεμά: Οι 5 ταινίες που έδειξε ο Γουές Άντερσον στους συνεργάτες του «French Dispatch» - cinemagazine.gr
13:16
24/3

Γαλλικό Σινεμά: Οι 5 ταινίες που έδειξε ο Γουές Άντερσον στους συνεργάτες του «French Dispatch»

Ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας ανέφερε σε συνέντευξή του τα 5 φιλμ που ζήτησε ο Άντερσον να δουν όλοι πριν τα γυρίσματα θέλοντας να τους μεταδώσει το feeling των γαλλικών ταινιών της εποχής που αναφέρεται η ιστορία του. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Γνωστή η αγάπη του Γουές Άντερσον σε συγκεκριμένους γάλλους σκηνοθέτες, αλλά και η επιρροή που αυτοί άσκησαν και εξακολουθούν να ασκούν στο έργο του. Αναμενόμενα αυτή θα ήταν μεγαλύτερη στο νέο φιλμ που έχει ετοιμάσει και προς το παρόν δε μετακινείται από το τέλος Ιουλίου όπου είχε αρχικά τοποθετηθεί, με την ελπίδα πως τότε θα είναι μια περίοδος στην οποία η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί. Βέβαια η διαφαινόμενη πρεμιέρα στις Κάννες πήγε περίπατο.

Η παραγωγή πάντως θα κινείται σιγά σιγά σε ρυθμό προώθησης και σε αυτό το πλαίσιο ανήκει η συνέντευξη του διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας, Ρόμπερτ Γιόμαν, στο Indiewire, όπου αναφέρει την «προπόνηση» των συντελεστών της ταινίας με βάση 5 επιλογές που έδωσε ο Άντερσον. «Ήθελε να μας μεταδώσει το feeling των γαλλικών ταινιών της εποχής που διαδραματίζεται η ταινία, το πως τοποθετούνται θεματολογικά και αισθητικά» δήλωσε ο Γιόμαν. 

Οι ταινίες που πρότεινε ο Άντερσον ήταν τα «400 Χτυπήματα» του Φρανσουά Τριφό, οι «Διαβολογυναίκες»  και το «Στις Όχθες του Σηκουάνα» του Ανρί-Ζορζ Κλουζό, το «Le Plaisir» του Μαξ Οφίλς και το «Ζούσε τη Ζωή της» του Ζαν Λικ Γκοντάρ. 

Θυμόμαστε τρέιλερ και περιμένουμε τις όποιες ομοιότητες, όταν με το καλό  η ταινία του Άντερσον βγει στις αίθουσες.