Τρέιλερ «Γυναίκες του 20ου Αιώνα»: Ένα Όσκαρ για την Ανέτ Μπένινγκ - cinemagazine.gr
14:32
1/11

Τρέιλερ «Γυναίκες του 20ου Αιώνα»: Ένα Όσκαρ για την Ανέτ Μπένινγκ

Ο Μάικ Μίλς, μετά το βραβευμένο με Όσκαρ Β' Αντρικού ρόλου «Οι Πρωτάρηδες», επιστρέφει με μία χιουμοριστική ταινία-ύμνο στην πολυπλοκότητα των γυναικών, της οικογένειας, του χρόνου και των σχέσεων που αναζητούμε όλη μας τη ζωή.

Από τον Δημήτρη Ευγενικό

Με έδρα τη Σάντα Μπάρμπαρα, η ταινία ακολουθεί τη ζωή της Δωροθέας Φιλντς (Ανέτ Μπένινγκ), μιας αποφασισμένης ανύπαντρης μητέρας γύρω στα 50, που μεγαλώνει τον γιο της Τζέιμι (στο ρόλο ο νεαρός Λούκας Τζέιντ Ζούμαν) σε μια δύσκολη περίοδο της ζώης του: την εφηβεία!

Η Δωροθέα βασίζεται στη βοήθεια δύο νεαρών γυναικών για την ανατροφή του Τζέιμι: στην Άμπι (Γκρέτα Γκέργουικ), μιας πανκ καλλιτέχνιδος που ζει σαν οικότροφος στο σπίτι των Φιλντς, και της Τζούλι (Ελ Φάνινγκ), την αυθάδη και προκλητική έφηβη γειτόνισσα, ενώ στην ταινία συμμετέχει επίσης και ο Μπίλι Κράνταπ («Watchmen»).

Το «Γυναίκες του 20ου αιώνα», ένα καυστικό έργο αγάπης προς τα άτομα που μας μεγαλώνουν - και κάποιες φορές μας διαμορφώνουν -  θα βγει στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου και ενδεχομένως στείλει καρφωτή την Μπένινγκ σε μία πανάξια υποψηφιότητα στα Όσκαρ. Λέτε και νίκη;