Είδαμε τα τρία πρώτα επεισόδια του «42°C», του τηλεοπτικού θρίλερ της COSMOTE TV - νεα || cinemagazine.gr
11:21
11/5

Είδαμε τα τρία πρώτα επεισόδια του «42°C», του τηλεοπτικού θρίλερ της COSMOTE TV

Ένα οικογενειακό μυστήριο, μια ιστορία γοητευτικά αποπροσανατολισμένη κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο, μια χούφτα νεαρών παιδιών (και αξιόλογων ταλέντων) που προσπαθούν να ορίσουν τον έρωτα, δυο θάνατοι που ψάχνουν θύτη κι ένα σίριαλ διαφορετικό από τα άλλα. Αυτό είναι το «42°C» που κάνει πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή 14 Μάη στην COSMOTE TV.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Σε μία ξεχωριστή διαδικτυακή εκδήλωση, με την παρουσία των συντελεστών της σειράς, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 10 Μαΐου η επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς μυθοπλασίας «42°C», σε παραγωγή COSMOTE TV, που θα κάνει τη πρεμιέρα της αυτό το Σαββατοκύριακο στο Cosmote Series Marathon HD, ενώ θα είναι διαθέσιμη και μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία Cosmote TV Plus.

Τι είναι όμως το «42°C» σε σενάριο του Σέργιου Κωνσταντινίδη και της Κάλλιας Παπαδάκη και σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαβασιλείου;

Είναι αλήθεια πως τέτοιες τηλεοπτικές παραγωγές σπάνια βλέπουμε στα καθ’ ημάς. Από ένα έξοχα συμπαγές, ταιριαστό καστ σε μία ιστορία που με το (σωστό) σταγονόμετρο φανερώνει τα μυστικά της ένα βήμα τη φορά, μέχρι την γρήγορη σκηνοθεσία που ανεβάζει την θερμοκρασία ακόμα κι όταν βασιλεύει ο καυτός ελληνικός ουρανός, η πλοκή του «42°C» μοιάζει με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που κάθε ζαριά μπορεί να γυρίσει την παρτίδα πίσω. Ή να την φτάσει στο τέλος της.

Ο κύκλος ξεκινά με ένα έγκλημα σε ένα ελληνικό νησί και συγκεκριμένα σε ένα αρχοντικό που αγέρωχα στέκεται σαν φρουρός οικογενειακων μυστικών. Εκεί ζουν τρεις αδερφές, η μια όμως βρίσκεται νεκρή (η Μπέτυ Αποστόλου στο ρόλο της Μαρίας). Έξι χρόνια αργότερα, η Λένα (μια έξοχη Ναταλία Swift), κόρη του θύματος θα επιστρέψει στην Κέρκυρα, λίγο μετά όμως θα εντοπιστεί νεκρή η αδερφή της που διαμένει εκεί (Σεμίραμις Αμπατζόγλου). Κι αν οι δυο θάνατοι αποτελούν μια σύμπτωση, τότε γιατί όλοι βρίσκονται ανάμεσα σε έναν κλοιό που ολοένα στενεύει;

Η Λένα θα συναντήσει ξανά τον εφηβικό της έρωτα (ένας αληθινά αέρινος Κώστας Νικούλι) και μια οικογένεια που προσπαθεί με τον τρόπο της να καλύψει μυστικά χρόνων, ημερών ή στιγμών. Η σκληρή Καίτη (μια διαφορετική Κατερίνα Λέχου), κεντρική μητριαρχική φιγούρα που κινεί με αδιόρατη βία τα πράγματα και η συγκαταβατική Ελένη (μια εύθραυστη Έμιλυ Κολιανδρή) θα σταθούν απέναντι και δίπλα, προσπαθώντας να κρατήσουν όρθιο το πατρικό τους.

Σαν να βρίσκονται ξαφνικά όλοι ένοχοι, ο αστυνόμος της περιοχής (Χρήστος Λούλης) θα ξεκινήσει έρευνες. Κι εκεί είναι που θα βρεθούν μπλεγμένοι σε ένα πολύ σφιχτό κουβάρι ο μυστηριώδης και κρυψίνους Μάρκος, ο άνδρας της Ελένης (Τεό Αλεξάντερ) και τα δυο τους παιδιά, ο Δημήτρης (Μιχαήλ Ταμπακάκης), ένας εγωκεντρικός νεαρός και η Αλίκη (Μαριέλλα Μανουδάκη), μια εγκλωβισμένη στα γαλανά όρια του νησιού κοπέλα, που κρύβει το δικό της μυστικό παρέα με την Μυρτώ (Στεφανία Σωτηροπούλου), κόρη του αστυνόμου.

Κομβικό ρόλο κρατούν ο Μιχάλης (ένας τρυφερός Αλέξανδρος Λογοθέτης), που βλέπει την γυναίκα και την κόρη του να πεθαίνουν και μοιάζει ανήμπορος να σταθεί όρθιος μπροστά σε ότι γκρεμίζεται, και ο Σταύρος (Νικολάκης Ζεγκίνογλου), ένας «καλοκαιρινός» φίλος των παιδιών που θα δει πράγματα πίσω από εκείνα που φαίνονται.

Το «42°C» μοιάζει να λιώνει και να θέτει τους ήρωές του σε μια διαδικασία αποσύνθεσης που δύσκολα μοιάζει έστω και υποφερτή. Ένα μυστήριο που αξίζει να πάρεις το ρίσκο να λύσεις, γιατί είναι από εκείνα που σπάνια συναντάς στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, o Δημήτρης Μιχαλάκης, executive director της COSMOTE TV, σημείωσε πως «πρόκειται για μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών με δυνατή πλοκή, υψηλή αισθητική και εξαιρετικό cast, αποτελώντας την ιδανική συνέχεια της πορείας της COSMOTE TV στηn μυθοπλασία, στην οποία ο κόσμος έχει δείξει μεγάλη ανταπόκριση», ενώ υποσχέθηκε πως η πλατφόρμα θα συνεχίσει τις επενδύσεις σε premium παραγωγές, υψηλής ποιότητας, αντάξιες των προσδοκιών κι απαιτήσεων του ελληνικού κοινού.

Από την άλλη, ο Γιώργος Παπαβασιλείου, σκηνοθέτης της σειράς ανέφερε πως «οι "42°C" αποπνέουν μια κινηματογραφική ποιότητα διεθνών προδιαγραφών που περιέχει έντονα το ελληνικό στοιχείο».

Αυτή την Παρασκευή πατήστε play σε ένα binge watching διαφορετικό από τα άλλα και προσέξτε γιατί το θερμόμετρο σίγουρα θα φτάσει πάνω από τους «42°C».