Τρέιλερ «Air»: Μάικλ Τζόρνταν και Nike στον φακό των Άφλεκ και Ντέιμον - νεα || cinemagazine.gr
8:00
24/1

Τρέιλερ «Air»: Μάικλ Τζόρνταν και Nike στον φακό των Άφλεκ και Ντέιμον

Φτάσαμε να πανηγυρίζουμε την αιθουσιακή διανομή, όμως εδώ υπάρχει η πρόσθετη συμβολική σημασία της παραγωγού Amazon για «αίθουσες πριν την πλατφόρμα», ενώ ελπίδες δίνει και το ότι αυτή είναι η πρώτη παραγωγή της εταιρείας των Ντέιμον και Άφλεκ, Artists Equity.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Πριν δύο μήνες γράφαμε για το Artists Equity, το νέο στούντιο που έφτιαξαν καλλιτέχνες για καλλιτέχνες, κάτι σαν μια United Artists για τον 21ο αιώνα. Το «Air» θα είναι το πρώτο τους εγχείρημα.

Τι θα είναι το «Air» και γιατί χαιρόμαστε; Είναι ένα αθλητικό δράμα που σηματοδοτεί την σκηνοθετική επάνοδο του Άφλεκ, την πρώτη συνεργασία των δύο οσκαρούχων με τους ρόλους σκηνοθέτη/πρωταγωνιστή, αλλά και μια περίπτωση που ενώ παραγωγός είναι κυρίως μια υπηρεσία streaming (ο κολοσσός της Amazon), συνυπογράφεται μια τακτική εξόδου της ταινίας στις αίθουσες, σε παγκόσμια διανομή, με την οικιακή προβολή να έπεται σε εύλογο χρόνο.

Διαβάστε για την Artists Equity εδώ

Προβλήματα; Δεν έχει ανακοινωθεί πόσος είναι ο εύλογος αυτός χρόνος, εμείς θα λέγαμε έξι μήνες, χλωμό να μας ακούσει κανείς. Επίσης ένα αγκαθάκι ως προς την θεματολογία της ταινίας (πώς η Nike έγινε γίγαντας του μάρκετινγκ υπογράφοντας τον Μάικλ Τζόρνταν στα '80ς, στο μεγαλύτερο συμβόλαιο αθλητή-φίρμας που έγινε ποτέ), αλλά μην μας υπολογίζετε, δικό μας το πρόβλημα. Άλλωστε μια εμπιστοσύνη στον Άφλεκ-σκηνοθέτη διατηρείται από εδώ.

Η Amazon θα διανείμει την ταινία στην Βόρεια Αμερική και η Warner στον υπόλοιπο κόσμο, δια μέσω της συμφωνίας διανομής που έχει με την MGM. Ο Άφλεκ θα υποδυθεί τον συνιδρυτή της Nike, Φιλ Νάιτ (ο 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το περσινό Forbes) και ο Ντέιμον το δαιμονιώδες πρώην στέλεχος της εταιρείας, Σόνι Βακάρο, τον άνθρωπο που έκλεισε την μυθική εμπορική συμφωνία με τον MJ.

«Ο Ματ κι εγώ είμαστε πανευτυχείς για το AIR που θα είναι η πρώτη μας ταινία στην Artists Equity», λέει ο Μπεν Άφλεκ. «Η ταινία ήταν μια θαυμάσια εμπειρία και ήταν τιμή μας που δουλέψαμε με μερικά από τα καλύτερα επιτελεία και συνεργεία στη δουλειά». Τζέισον Μπέιτμαν, Κρις Μεσίνα, Μάρλον Γουέιανς, Κρις Τάκερ, Βαϊόλα Ντέιβις, είναι στο καστ, ο Άλεξ Κόνβερι υπογράφει το σενάριο, ενώ αυτη θα είναι και παρθενική παραγωγή της Skydance Sports υποδιαίρεσης. Η ταινία είναι προγραμματισμένη για τις 5 Απριλίου σε 3000+ αίθουσες, αριθμό ρεκόρ για την Amazon. Μακάρι να υπάρχουν χαμόγελα και μετά, μακάρι η (πιθανότατη) συγκριτική εμπορική αποτυχία να μην αποθαρρύνει το εγχείρημα.

Εύγε, καλό ξεκίνημα, ιδού το τρέιλερ: