«Decision to Leave»: Το ρομαντικό νεο-νουάρ του Παρκ Τσαν-Γουκ είναι η ταινία έναρξης των 28ων Νυχτών Πρεμιέρας - νεα || cinemagazine.gr
10:39
22/9

«Decision to Leave»: Το ρομαντικό νεο-νουάρ του Παρκ Τσαν-Γουκ είναι η ταινία έναρξης των 28ων Νυχτών Πρεμιέρας

Mία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, ένα φιλμ που, αναπόφευκτα, θα βιώνεται εξακολουθητικά από τους λάτρεις του μέσα στα χρόνια, ανοίγει το 28 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Συστάσεις ο Παρκ Τσαν-Γουκ δεν χρειάζεται. Βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της άνθισης του νοτιοκορεατικού σινεμά μέσα στον 21ο αιώνα, έχοντας υπογράψει και δύο βασικούς τίτλους του (άτυπου) κανόνα των πιο αγαπημένων ταινιών του κοινού, το «Οldboy» και την «Υπηρέτρια». Το «Decision to Leave» ή «Απόφαση Φυγής», όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ταινίας, έχει όλα τα φόντα για να γίνει η τρίτη ταινία του σκηνοθέτη που θα προστεθει σ'αυτη την εκλεκτή παρέα, κάτι που θα διαπιστώσετε σύντομα, καθώς αναμένεται να αποτελέσει την ταινία έναρξης των 28ων Νυχτών Πρεμιέρας.

Στην ταινία ένας αστυνομικός σε κατάσταση μόνιμης αϋπνίας ερευνά τον μυστηριώδη θάνατο ενός ευκατάστατου μεσήλικα. Η νεαρή χήρα του, μια όμορφη Κινέζα νοσοκόμα, μοιάζει απαθής, πράγμα που στρέφει το ενδιαφέρον του μεθοδικού αστυνομικού πάνω της. Όταν εν τέλει αποφανθεί πως πρόκειται για αυτοκτονία, η σχέση μεταξύ τους πυκνώνει, μέχρι που ένας δεύτερος θάνατος επαναφέρει τις υποψίες. Συνεχίζοντας από το σημείο που σταμάτησε στην «Υπηρέτρια», ο Παρκ Τσαν-Γουκ εξακολουθεί να αγνοεί τα όρια μεταξύ κινηματογραφικών ειδών. Από το φρενήρες ντεκουπάζ ως την ιδέα της χωροχρονικής ώσμωσης των προσώπων στο ίδιο πλάνο, κι από τις ασκήσεις επί των κινηματογραφικών ειδών μέχρι τον κατακλυσμικό ρομαντισμό του φινάλε, ο φετινός νικητής της Σκηνοθεσίας στις Κάννες είναι αυθεντικό σινεμά πολλών κορεατικών καρατίων, που θα βιώνεται εξακολουθητικά από τους λάτρεις του για πολλά-πολλά χρόνια.

Κι αν δεν μας πιστεύετε, θα έχετε την ευκαιρία να το διαπιστώσετε σύντομα στις αίθουσες του φεστιβάλ.Η ταινία «Decision to Leave» θα προβληθεί ως ταινία έναρξης του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (28 Σεπτεμβρίου - 9 Οκτωβρίου). Ευχαριστουμε το Cinobo για την ευγενική παραχώρησή της. 

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social media: Facebook AIFFAIFF InstagramCinemagazine InstagramTwitter.

Tο 28o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 
 
Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.