Η βραβευμένη με Χρυσή Άρκτο Ίλντικο Ενιέντι παρουσιάζει την «Ιστορία της Γυναίκας μου» στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας - νεα || cinemagazine.gr
14:21
28/9

Η βραβευμένη με Χρυσή Άρκτο Ίλντικο Ενιέντι παρουσιάζει την «Ιστορία της Γυναίκας μου» στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας

Η δημιουργός της «Ψυχης και του Σώματος», μιας από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού σινεφίλ κοινού τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει με μια καλαίσθητη, επική ιστορία καταδικασμένου έρωτα, την οποία θα παρουσιάσει αυτοπροσώπως στο κοινό των «Νυχτών Πρεμιέρας» την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 20.00 στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ. 

Σε ένα παρισινό καφέ των αρχών του 20ού αιώνα, ένας ναυτικός βάζει στοίχημα με ένα φίλο να παντρευτεί την πρώτη γυναίκα που θα δει να διαβαίνει την πόρτα. Ευτυχώς γι’ αυτόν, η γυναίκα για την οποία κερδίζει το στοίχημα, κι αποδεικνύεται η μέλλουσα σύζυγός του, είναι η εκθαμβωτική Λίζι. Δυστυχώς και για τους δυο, όμως, ένας ριψοκίνδυνος γάμος, που ξεκινά από ένα χαριτωμένο παράλογο, σύντομα μετατρέπεται σε μια συναισθηματικά επώδυνη καταβύθιση στη ζήλεια, την αβεβαιότητα και την παράνοια.

Aυτή είναι η σύνοψη της «Ιστορίας της Γυναίκας μου», της νέας ταινίας της άλλοτε ακριβοθώρητης Ουγγαρέζας δημιουργού Ίλντικο Ενιέντι. Μετά το καταξιωμένο «Η Ψυχή και το Σώμα», το οποίο και Χρυσή Άρκτο κατέκτησε και υποψήφιο για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας βρέθηκε, η Ενιέντι φαίνεται διατεθειμένη να επιστρέψει για τα καλά πίσω από τις κάμερες και πολύ μας χαροποιεί αυτό. Εδώ, δουλεύοντας σε έναν επικό αφηγηματικό καμβά, η Ενιέντι διασκευάζει με τρομερή καλαισθησία και χολιγουντιανών προδιαγραφών φιλοδοξία ένα μεγαλειώδες μυθιστόρημα καταδικασμένου έρωτα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντούμε μια πορσελάνινης ομορφιάς Λεά Σεντού, η οποία, αναμφίβολα, διάγει την καλύτερη περίοδο της καριέρας της.

Ειμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η ταινία όχι μόνο θα προβληθεί στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας, αλλά και ότι η προβολή θα διεξαχθεί παρουσία της δημιουργού της ταινίας Ίλντικο Ενιέντι, οπότε θα έχετε και την ευκαιρία να την ευχαριστήσετε δια ζώσης για το δώρο που σας έκανε πριν λίγα χρόνια με την «Ψυχή και το Σώμα».

Η προβολή της ταινίας, παρουσία της δημιουργού, πραγματοποιείται στις 3 Οκτωβρίου στις 20.00 στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες από την Strada Films, την οποια ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρησή της. 

Eξασφαλίστε το εισιτήριο σας τώρα εδώ.
https://www.aiff.gr/ta_agapimena_ton_festibal_festival_darlings_2022/arthro/h_istoria_tis_gynaikas_mou_story_of_my_wife-15555480/