Ο Άλαν Μουρ ζήτησε να στέλνουν την αμοιβή του για τις μεταφορές των έργων του στο Black Lives Matter - νεα || cinemagazine.gr
7:00
18/9

Ο Άλαν Μουρ ζήτησε να στέλνουν την αμοιβή του για τις μεταφορές των έργων του στο Black Lives Matter

O θρυλικός κομίστας, δημιουργός των «Watchmen», του «Killing Joke» και του «League of Extraordinary Gentlemen - στο χαρτί, για να μην παρεξηγηθούμε- προτιμά η  DC Comics να αποστέλλει τις επιταγές του στο κίνημα Black Lives Matter.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου

Η αποστροφή του Άλαν Μουρ για τις κινηματογραφικές μεταφορές των κόμικ του είναι μνημειώδης. Και από μια πλευρά δεν τον αδικείς, καθώς συνήθως τσαλαπατούν το όραμά του ώστε να απευθύνεται στον χαμηλότερο κοινό παρονομαστή. Πλέον ο συγγραφέας, που ζει ήσυχα στη Βρετανία, έχει ζητήσει από τη DC Comics όλες οι αμοιβές που απορρέουν από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας πάνω στα έργα του για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές τους να αποστέλλονται κατευθείαν στο κίνημα Black Lives Matter.

«Στο παρελθόν μοιραζόμουν τις αμοιβές μου με τους υπόλοιπους συγγραφείς, αλλά τώρα δεν το κάνω ούτε αυτό, θεωρώ ότι με τα τωρινά φιλμ που κυκλοφορούν, έχουν προδώσει τις αρχές τους. Οπότε ζήτησα από την DC Comics οι επόμενες επιταγές να πηγαίνουν κατευθείαν στο Black Lives Matter», δήλωσε ο Άλαν Μουρ. Στο παρελθόν ο εμβληματικός κομίστας έχει δηλώσει ότι οι σύγχρονες υπερηρωικές ταινίες αποτελούν πληγή για το σινεμά και ότι ο υπέρμετρος ενθουσιασμός του κοινού για αυτές είναι παιδιαριώδης και σύντομα  θα μπορούσε να οδηγήσει στον κοινωνικό εκφασισμό.