Βρέθηκε και θα προβληθεί η χαμένη ταινία του δημιουργού της «Νύχτας των Ζωντανών Νεκρών»! ? νεα || cinemagazine.gr
9:31
26/2

Βρέθηκε και θα προβληθεί η χαμένη ταινία του δημιουργού της «Νύχτας των Ζωντανών Νεκρών»!

Μια κόπια του 48χρονου «Amusement Park» του Τζορτζ Ρομέρο βρέθηκε το 2018, αποκαταστάθηκε σε 4Κ και θα προβληθεί στην Βόρεια Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Το «Amusement Park» είχε ανατεθεί στις αρχές του '70 από την Λουθηρανική Κοινότητα, με σκοπό ένα έργο που θα έδειχνε την άθλια μεταχείριση των ηλικιωμένων στην σύγχρονη κοινωνία. Όμως η 52λεπτη ταινία που παρέδωσε ο Ρομέρο δεν προβλήθηκε ποτέ, καθώς - αναμενόμενα ίσως - οι Λουθηρανοί βρήκαν το έργο πολύ φρικαλέο για το ευρύ κοινό. (Τί περίμεναν;)

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Λίνκολν Μάαζελ (πατέρας του περίφημου διευθυντή ορχήστρας Λόριν Μάαζελ), στον ρόλο ενός ηλικιωμένου ανθρώπου χάνει τον προσανατολισμό του κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του σε ένα λούνα παρκ και βυθίζεται βαθμιαία σε έναν εφιάλτη. Η ταινία περιγράφεται σαν η πιο άγρια και η πιο ευφάνταστη δουλειά του Καναδού δημιουργού, «μια αλληγορία πάνω στις εφιαλτικές πραγματικότητες του να γερνάς».

Αυτή είναι η πρώτη και η μόνη δουλειά που έκανε ο Ρομέρο κατά παραγγελία και, σύμφωνα με την Σουζάν Ρομέρο, «ρίχνει ένα νέο φως στο διαχρονικό θέμα των γηρατειών, μέσα από την διεισδυτική αίσθηση του Ρομέρο και την σκέψη του πάνω στην κοινωνία». Όλα τους παρόντα στην φιλμογραφία αυτού του σπουδαίου δημιουργού, που διέπρεψε στο είδος του τρόμου, στήνοντας μια σειρά από φρικώδη λούνα παρκ (κυρίως) ζωντανών νεκρών, όλα τους δηκτικά σχόλια σε μια κοινωνία, πίσω από την καταναλωτική λάμψη, νοσηρή, μακάβρια και πλήρως αδιάφορη στην αδυναμία του διπλανού.

«Ευχαριστούμε την Yellow Veil Pictures που βοήθησε να χαράξουμε ένα μονοπάτι και να βρούμε κηδεμόνα για την προβολή αυτού του έργου. Η Shudder κατανοεί ότι αυτή η ταινία προσθέτει ένα σημαντικό στοιχείο στην υπογραφή Ρομέρο. Είμαστε ευγνώμονες», ολοκληρώνει η Ρομέρο.