«Ο Σταθμός 13 Δέχεται Επίθεση» (και 4Κ εορταστική αποκατάσταση) - νεα || cinemagazine.gr
8:00
26/1

«Ο Σταθμός 13 Δέχεται Επίθεση» (και 4Κ εορταστική αποκατάσταση)

Κάρπεντερ δεν είναι μόνο «Απειλή». 47 χρόνια μετά την έξοδο του θρυλικού «Σταθμού 13», μια νέα αποκατάσταση σε 4Κ θα έρθει κοντά μας, και μαζί της μια θριαμβευτική επιστροφή στις αίθουσες που γεννήθηκε πίσω στο 1976.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Συμβιβασμένοι όντες με την υπερδεκαετή αδράνεια ενός μεγάλου δημιουργού, τον παρακολουθούμε να σαχλαμαρίζει στα social, να συνυπογράφει κακοποιήσεις μεταγραφών ταινιών του και να υπογράφει που και που και κανένα σάουντρακ trademark συνθετικού ήχου. Μέσα στην ασυμβίβαστη απελπισία μας, έτσι γιατί μας άρεσε και το «Ward» του 2010, δεν έχουμε παρά περιχαρείς να γιορτάσουμε το γεγονός της νέας αποκατάστασης της «Επίθεσης στο Σταθμό 13».

Τι εστί Σταθμός 13; Η ιστορία μιας ομάδας αστυνομικών εγκλωβισμένων μαζί με μια ομάδα καταδίκων σε έναν υπό εγκατάλειψη αστυνομικό σταθμό, που δέχονται επίθεση από μια επικίνδυνη συμμορία που απειλεί να μην αφήσει κολυμπηθρόξυλο. Φυσικά, όπως συμβαίνει με πολλά κινηματογραφικά αριστουργήματα, ταινίες δηλαδή που η πλοκή είναι δευτερεύουσα, η ιστορία δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πώς ο Κάρπεντερ τότε, ασφαλώς με όλες του τις καταμετρημένες επιρροές, οριοθετεί το κλασικό του κλειστό σύμπαν, το αυτόφωτο, το αυτοδύναμο, το μοναδικά ατμοσφαιρικό, το απίθανα εξυπηρετημένο από ευρήματα και εσωτερικό ρυθμό ανθολογίας.

Η AGFA Theatrical θα το βγάλει και σε αίθουσες στις ΗΠΑ και εν συνεχεία θα υπάρχει και το 4Κ (σε κάποια χρόνια και το 8Κ και πάει λέγοντας) για να έχουμε να ευχαριστιόμαστε. Δείτε το τρέιλερ, δείτε το αξιολάτρευτα αλλοτινό πόστερ, δείτε την ταινία - την οποία τυχεροί Αμερικανοί θα δουν περιοδεύουσα σε αμερικανικές πόλεις μέχρι τα μέσα Μαρτίου.