Θετικότατες οι πρώτες αντιδράσεις για το «Avatar:The Way of Water» - νεα || cinemagazine.gr
9:45
7/12

Θετικότατες οι πρώτες αντιδράσεις για το «Avatar:The Way of Water»

The Way of James Cameron! Το εμπάργκο για τις κριτικές λήγει στις 13 Δεκεμβρίου, αλλά τα πρώτα tweets έκαναν την εμφάνισή τους και κάνουν λόγο για ένα οπτικά μοναδικό θέαμα, το οποίο για κάποιους είναι καλύτερο από την πρώτη ταινία.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Το εμπάργκο στις κριτικές λήγει στις 13 Δεκεμβρίου, το εμπάργκο για post στα social media, όμως, έχει ανοίξει κι έτσι έχουμε τις πρώτες αντιδράσεις, οι οποίες είναι ως επί το πλείστον θετικές, αν και μέχρι στιγμής έρχονται από κινηματογραφικά μέσα που παραδοσιακά γίνονται πιο ενθουσιώδη όταν αναφέρονται σε ταινίες που ενδιαφέρουν τη fan κοινότητα. Για τον Έρικ Ντέιβις του Fandango το «Αvatar:The Way of Water» είναι «μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο συναισθηματικό από το πρώτο και οπτικά σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό» κλείνει, δε, με τη φράση «η φιλμοκατασκευή στα καλύτερά της».

Ο podcaster Τζος Χόροουιτζ υποστηρίζει ότι ο «Τζέιμς Κάμερον δείχνει για ακόμα μια φορά στους κινηματογραφιστές πώς γίνεται η δουλειά.Το έχω πει χίλιες φορές μην τον αμφισβητείτε. Το φιλμ δείχνει τον τρόπο που πρέπει να φτιάχνεις ένα επικό μπλοκμπάστερ».Για την Πέρι Νέμιροφ του Collider «το ένα εντυπωσιακό κάδρο διαδέχεται το άλλο, αλλά όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά τίθενται στην υπηρεσία των χαρακτήρων και του world building», προσθέτοντας ότι θα χρειαστεί δεύτερη προβολή για να αφομοιώσει όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας. O Μάικ Ράιαν του Uproxx αναφέρει ότι κάποιος του έστειλε στο inbox – σας σηκώνεται κι εσάς το φρύδι όταν κάποιος ξεκινά το ποστ του με το «με ρωτάτε στο inbox»;- και τον ρώτησε ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό πράγμα στην ταινία κι εκείνος του απάντησε «όλη η ταινία».

Ο Κάμερον έχει ήδη έναν θιασώτη στο πρόσωπο του συναδέλφου του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι πρόκειται για ένα μοναδικό επίτευγμα, για τη δουλειά ενός σπουδαίου δημιουργού που βρίσκεται στην καλύτερη του φόρμα. Θετικές, λοιπόν, οι πρώτες αντιδράσεις για το σίκουελ του «Avatar», περιμένουμε να αποφανθεί και το βαρύ πυροβολικό της κριτικής, αλλά στο μεταξύ θα μπορέσετε να διαπιστώσετε αν συμφωνείτε μαζί τους πολύ σύντομα, καθώς η ταινία έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου.