O σκηνοθέτης των δύο πρώτων επεισοδίων του «Shogun» θα σκηνοθετήσει τα δυο πρώτα επεισόδια και αυτής της σειράς, ο σερ Ρίντλεϊ μάλλον θα περιοριστεί στον ρόλο του παραγωγού.
Εκτός από ένας σκηνοθέτης που εδώ και δεκαετίες βρίσκεται σταθερά στην εμπροσθοφυλακή τις στουντιακής παραγωγή o Ρίντλεϊ Σκοτ είναι και δαιμόνιος επιχειρηματίας. Μετρημένες στα δάχτυλα οι ταινίες της φιλμογραφίας του για τις οποίες δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιας μορφής extended ή director’s cut στην αγορά του DVD και του Blu-ray - oι πιο κυνικοί περιμένουμε σε λίγα χρόνια το cut του All the Money in the World με τον Κέβιν Σπέισι, ο οποίος ενώ είχε γυρίσει τις σκηνές του, αντικαταστάθηκε από τον Κρίστοφερ Πλάμερ ένα μήνα πριν την κυκλοφορία της ταινίας, όταν ξέσπασε το γνωστό σκάνδαλο. Το Blade Runner, συγκεκριμένα, έχει 7 διαφορετικά cuts μέχρι σήμερα.
Το ίδιο έργο απέκτησε ένα κινηματογραφικό sequel πριν μερικά χρόνια δια χειρός Ντενί Βιλνέβ, το οποίο, καίτοι εντυπωσιακό εικαστικά, δεν σημείωσε εισπρακτική πορεία, ικανή να δικαιολογήσει κι άλλες συνέχειες. Ο ακάματος (και ουχί ακαμάτης) Σκοτ δεν το βάζει κάτω όμως. Το 2021 ανακοίνωσε σειρά «Blade Runner», η Amazon την επιβεβαίωσε και μετά σιγή. Ο Σκοτ ετοίμασε στο μεταξύ τον «Μονομάχο 2», έχει άλλα δυο φιλμ στα σκαριά, όχι σίκουελ ή πρίκουελ, και από το πουθενά προέκυψε η είδηση ότι τον Απρίλιο ξεκινούν τα γυρίσματα της σειράς «Blade Runner 2099».
Ο Σκοτ υποθέτουμε ότι θα εκτελέσει χρέη παραγωγού μόνο, καθώς τα δυο πρώτα επεισόδια θα σκηνοθετήσει ο Τζόναθαν Φαν Τάλεκεν, υπεύθυνος και για τα δυο πρώτα επεισόδια του επερχόμενου ριμέικ του «Shogun» - χτίζει pattern ο συγκεκριμένος. Για το καστ δεν γνωρίζουμε τίποτα, ούτε για την πλοκή και την όποια σχέση της με την ταινία. Αναμένουμε.