Πράγματα που χρωστάμε στον Κένεθ Μπράνα: Την μη απόσυρση του Άντονι Χόπκινς από την Υποκριτική - νεα || cinemagazine.gr
9:41
21/10

Πράγματα που χρωστάμε στον Κένεθ Μπράνα: Την μη απόσυρση του Άντονι Χόπκινς από την Υποκριτική

Χρειάζεται ένας Σερ για να πείσει έναν Σερ. Ο Άντονι Χόπκινς ήταν έτοιμος να τα παρατήσει όταν ο Κένεθ Μπράνα τον μετέπεισε ζητώντας του να παίξει τον Όντιν στο πρώτο «Θορ».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Και, θα πει κανείς, πολύ που μας ενδιαφέρει το πρώτο «Θορ» - αν και ίσως εδώ που τα λέμε είναι το διασκεδαστικότερο της Φάσης 1 της Μάρβελ - μην έχοντας και πολύ άδικο. Από την άλλη όμως αν ο Χόπκινς τα είχε παρατήσει εκεί, «μόλις» στα 73 του, δεν θα είχε συμβεί το «Westworld», το «Two Popes», ο «Βασιλιάς Λιρ», ο «Αμπιγέρ» και φυσικά «Ο Πατέρας», το δεύτερό του Όσκαρ ως πλέον πρεσβύτερος βραβευθείς για τον Α' Ανδρικό ρόλο. (Δεν θα είχαν συμβεί και πλήθος τυπικές της καριέρας του σπατάλες ταλέντου, αλλά ποιος ασχολείται, δουλειά είναι). 

«Ο Κεν μου έδωσε πίσω τα κότσια να δουλέψω. Θα εγκατέλειπα. Αλλά βλέπεις δεν σε αφήνει να το κάνεις. Το να δουλέψω μαζί του ήταν μια ένεση ενέργειας στη ζωή μου. Και φαίνεται να έχει αυτή την επίδραση σε όλους τους συνεργάτες του. Η στάση είναι τέτοια που βγάζει το καλύτερο απ' τον καθένα», λέει ο Χόπκινς.

«Ο Άντονι έφερε ένα βάθος, μια ευφυΐα κι ένα συναίσθημα στον Όντιν, που επέτρεψε ένα ενδιαφέρον οικογενειακό δράμα», λέει ο Μπράνα. «Μπορεί να είναι προστακτικός, αλλά και πολύ οικείος. Είναι η υπόστασή του που κάνει την δυναμική ισχυρή αλλά όχι επιτηδευμένη. Μπορεί να μεταδώσει βασιλική ευθύνη και ταυτόχρονα να σε πείσει ότι νοιάζεται και για τους δύο γιους του».

Αυτά και πολλά ακόμη, που θα ενδιαφέρουν τους λάτρεις του νεότερου κινηματογραφικού σύμπαντος του κινηματογράφου μας, αυτού της Marvel, θα βρίσκονται σε μια καινούργια έκδοση υπό τον τίτλο «The Story of Marvel Studios», στην οποία θα περιέχεται τίποτα λιγότερο από αυτό το αυξανόμενα τεράστιο που περιγράφει ο τίτλος.  

Στα βιβλιοπωλεία, λογικά σύντομα και στη χώρα μας.