Is he back? Ο Τζέιμς Κάμερον δουλεύει πάνω σε έναν καινούργιο «Εξολοθρευτή» - νεα || cinemagazine.gr
10:14
26/5

Is he back? Ο Τζέιμς Κάμερον δουλεύει πάνω σε έναν καινούργιο «Εξολοθρευτή»

Κι αφού διάφοροι κακοποιούν εδώ και περίπου 20 χρόνια μια κατά βάση τέλεια διλογία (1984 & 1991), ο δημιουργός δύο τιτανικών franchise «περιμένει το AI» για να ολοκληρώσει το σενάριό του.  

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Δεν είναι μόνο οι καθοδικές κριτικές. Ούτε ότι 28 χρόνια μετά την δεύτερη ταινία, με υπερδιπλάσια τιμή εισιτηρίου μετά βίας φτάνεις τις μισές εισπράξεις. Είναι ότι όπως λέει και ο Σβαρτσενέγκερ «χρειάζεται να έρθει κάποιος με μια μεγάλη ιδέα». Ο «Εξολοθρευτής» ήταν μια μεγάλη ιδέα, αρκετά ώστε να αιμοδοτεί ένα σύνολο έξι ταινιών σε διάρκεια 35 ετών, όμως στην παρούσα φάση μοιάζει με άρμεγμα κανονικό.

Ή όπως λέει ο μπαμπάς του, Τζέιμς Κάμερον: «Χρειάζεται κάτι άλλο από το 'κακά ρομπότ τρελάθηκαν'».

Το θέμα είναι αν και πώς. Ο Κάμερον εμφανίστηκε στο Dell Tech World Conference λέγοντας ότι οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη το ενέπνευσαν να γράψει ένα καινούργιο έργο. Αλλά περιμένει να αναπτυχθεί το ΑΙ προτού προχωρήσει την ιστορία του. Υπάρχει μια παράδοση του Κάμερον να περιμένει τον κόσμο να προχωρήσει προκειμένου να υποστηριχθεί αυτό που έχει φανταστεί.

Η πρώτη ταινία, όπως οι πιο πολλοί ξέρουμε πλέον, έκανε σταρ το(ν) Άρνολντ, θεωρήθηκε από πολλούς μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, ενώ η συνέχειά της άλλαξε το παιχνίδι το οπτικών εφφέ (τουλάχιστον όσο το μεταγενέστερο «Jurassic Park», λέμε κάποιοι) και αποτελεί μια περιπέτεια-ορισμό των εκφραστικών δυνατοτήτων του σινεμά. Και ήταν και η εμπορικότερη ταινία της χρονιάς της, επίσης.

Έκτοτε υπάρχει μια μικρή ή μεγάλη κατρακύλα με installments (αντί για ταινίες), έχουμε φτάσει ανθυγιεινά τις έξι πια, ενώ σε αυτήν του 2019 ο Κάμερον έκανε τον παραγωγό (το «Avatar» ήθελε λεφτά λέγεται αυτό) και ολίγο τον συν-σεναριογράφο («Avatar» ξανά). 

Δεν είναι γνωστό, εάν κι εφ' όσον ο Κάμερον το προχωρήσει, εάν θα πρόκειται για 7η ταινία ή reboot. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια.