Διάλειμμα στα videogames; Ηχητικά σόου τρόμου από τον Τζον Κάρπεντερ! - νεα || cinemagazine.gr
10:15
18/1

Διάλειμμα στα videogames; Ηχητικά σόου τρόμου από τον Τζον Κάρπεντερ!

Δέκα χρόνια μετά το «Ward», η (επιβεβλημένη) αυτοεξορία του Τζον Κάρπεντερ από το σινεμά δεν θα διακοπεί, όμως ένα έλασσον σχέδιο ηχητικών σόου τρόμου θα αποτοξινώσει τους διαχρονικούς λάτρεις.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Τα νεότερα από την χώρα του Τζον Κάρπεντερ είναι ότι η παύση των κινηματογραφικών σχεδίων δεν αναστέλλεται (δεν πρέπει να έχει μείνει παραγωγός εκεί έξω που να αντιλαμβάνεται ένα σινεμά σαν αυτό του Αμερικανού μαέστρου - και ο ίδιος πρέπει να βαριέται υποδειγματικά), όμως ένα ιντερμέδιο παρουσίας του θα συμβεί.

Σε συνεργασια με την σύζυγό του, Σάντι Κινγκ, και την εταιρεία Serial Box, ο Καρπέντερ συμφώνησε να δημιουργήσει μια σειρά τουλάχιστον 10 ηχητικών σόου τρόμου για τα επόμενα δύο χρόνια, υπό την αιγίδα του ανέκαθεν ερεθιστικού μπάνερ «John Carpetner Presents».

Η Serial Box είναι μια εταιρεία που φτιάχνει «ραδιοφωνικές» ιστορίες, ηχητικό περιεχόμενο στην καθομιλουμένη, που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα της, συνήθως βασισμένα σε καθιερωμένα franchise. Το ζεύγος Κάρπεντερ, μαζί με την Χέιλι Γουάγκραϊχ, επικεφαλής περιεχομένου της Serial Box, θα προσκαλέσουν δημιουργούς με ειδίκευση και γούστο στον Τρόμο για την παρασκευή ιστοριών είδους υπό το προαναφερθέν μπάνερ. Ως εκ τούτου ακόμα πιο περιορισμένη η χαρά γιατί, μεταξύ μας, ο Κάρπεντερ θα κάνει ένα το χρόνο και μετά θα επιβλέψει (παίζοντας παιχνίδια παράλληλα) τύπους που εμπιστεύεται να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα. Μια χορηγία για το σπιτικών των «ξυλουργών» θα έχει βρεθεί.

«Ο Τρόμος είναι μια παγκόσμια γλώσσα που δουλεύει σε διαφορετικά Μέσα. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Serial Box - αφού η εμπλουτισμένη ηχητική τους έχει προχωρήσει την ακουστική αφήγηση. Γυρίζοντας πίσω στις τροματικές ιστορίες γύρω από την φωτιά, ανυπομονούμε να διηγηθούμε τις δικές μας», αναφέρει το ζεύγος Κάρπεντερ σε κοινή δήλωση. (Ένα ρίγος αρχικής σεκάνς «Ομίχλης» συνέβη, έστω και αν είναι σαφές ότι αναφερόμαστε σε παρελθούσα γενιά ψυχαγωγούμενων).

Η Serial Box περιλαμβάνει κατηγορίες ηχητικών παραγωγών, περιέχει ηχοτοπία, πρωτότυπες συνθέσεις και ηχητικά εφφέ, όλα τους προορισμένα για μια εξελιγμένη ακουστική εμπειρία. Αν ο Κάρπεντερ δεν καταπέσει σε άνευ προηγουμένου βαριεστημάρα διερωτάται κανείς αν θα πιάσει λίγο και τα πλήκτρα του, μιας και ως γνωστόν είναι στη εκλεκτή λέσχη των δημιουργών που γράφουν και την μουσική του σινεμά τους.

Περισσότερα για τον προσφάτως εορτάζοντας δημιουργό, εδώ.

\Ακολουθεί η κλασική σκηνή της «Ομίχλης», όπως την αφηγείται αξέχαστα ο Τζον (παραγωγός του «Πολίτη Κέιν») Χάουζμαν.