Είναι επίσημο: Ο Κέβιν Κόστνερ δεν θα επιστρέψει στο «Yellowstone» - νεα || cinemagazine.gr
9:08
21/6

Είναι επίσημο: Ο Κέβιν Κόστνερ δεν θα επιστρέψει στο «Yellowstone»

Με ανάρτηση στα social χθες Πέμπτη, ο ηθοποιός έκλεισε την συζήτηση επαναφοράς του στο υπερ-επιτυχημένο νεογουέστερν της Paramount+ και του Τέιλορ Σέρινταν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Είναι σαφές ότι ο Κόστνερ μεγάλωσε εμπορικά με την πρωταγωνιστική συμμετοχή του στο «Yellowstone», μεγάλωσε και το σίριαλ βέβαια η παρουσία του, όμως ο ίδιος δεν αισθάνεται καλά στα οικιακά τετραγωνάκια της πλατφόρμας. Έρχεται από άλλο κόσμο, κινηματογραφικό κόσμο, και το πέρασμα του χρόνου φαίνεται του το επιβεβαίωσε. Σίγουρα βέβαια και οι αμοιβές των συνεχών σεζόν (τέσσερεις) του έδωσαν θάρρος να χρηματοδοτήσει εν μέρει το τετραμερές έπος του που αναλαμβάνει ήδη χαρακτήρα προσωπικής παρακαταθήκης.

«Με άλλαξε πραγματικά [το «Yellowstone»]. Το αγάπησα και ξέρω ότι το αγαπήσατε κι εσείς και ήθελα να ξέρετε ότι δεν θα επιστρέψω. Αγαπώ την σχέση που μπορέσαμε να φτιάξουμε και θα σας δω στις αίθουσες.» Γίενται να πεις κάτι ευκρινέστερα;

Στο «Horizon», το οποίο για την ώρα δεν φαίνεται να έχει μεγάλες εμπορικές προοπτικές (περιμένουν περί τα 12 εκατομμύρια άνοιγμα - θα μάθουμε αν υπάρχει ένα κοινό ακόμα εκεί έξω που να χαρίζει μια μακροβιότητα σε μια ταινία, δύσκολο), απορροφά πλήρως τον Κόστνερ - και τα οικονομικά του. Η σειρά όπως καλώς γνωρίζετε θα έχει τέσσερα μέρη κι έχει κοστίσει, πολύ λογικά για το μέγεθός της, γύρω στα 100 εκατομμύρια (χωρίς το μάρκετινγκ). Αν δεν μπορέσει να βρει έστω ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού στις παγκόσμιες αίθουσες, δεν θα τελειώσει καλά αυτό (που λέει και ο Ντράιβερ στον Τζάρμους) και με αυτό εννοώ πώς ίσως δεν μπορέσει καν να ολοκληρωθεί αιθουσιακά. Το 2ο μέρος πάντως ακολουθεί άμεσα, στις 16 Αυγούστου, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ένα μέρος του 3ου «επεισοδίου» έχει γυριστεί αλλά χρειάζεται χρήμα να κινηθεί.

Παρότι απολύτως θιασώτης του σχεδίου, και του Κόστνερ-σκηνοθέτη, εκτιμώ πως η επιστροφή στην αίθουσα δεν έπρεπε να κατατμηθεί τηλεοπτικά. Δύο μέρη θα ήταν κάπως λογικότερο, τέσσερα είναι ελαφρώς τρέλα. Μακάρι να φάω τα λόγια μου.