Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έπεισε τον Αλφόνσο Κουαρόν να ασχοληθεί με τον Χάρι Πότερ - νεα || cinemagazine.gr
15:05
23/5

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έπεισε τον Αλφόνσο Κουαρόν να ασχοληθεί με τον Χάρι Πότερ

Αν ο Ντελ Τόρο δεν έβριζε τον Κουαρόν στο τηλέφωνο, ίσως να μην είχαμε «Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν» σήμερα - τουλάχιστον όχι με τη μορφή που τον ξέρουμε.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Κατά γενική ομολογία, ο «Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» είναι η καλύτερη ταινία της σειράς Χάρι Πότερ. O Κουαρόν άλλαξε πολλά σε σχέση με τον προκάτοχό του, ύφανε και το μοτίβο στο οποίο θα πατούσε ο Ντέιβιντ Γιέιτς στη συνέχεια, όταν ανέλαβε τα ηνία του franchise στο «Τάγμα του Φοίνικα». Κι όμως, ο Μεξικανός δημιουργός θα μπορούσε να μην έχει γυρίσει ποτέ την ταινία αν δεν είχε μεσολαβήσει ο φίλος και συμπατριώτης του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

Όπως αποκάλυψε ο Κουαρόν στο Total Film, σε εκείνη τη φάση της καριέρας του μόλις είχε κυκλοφορήσει το «Θέλω και τη Μαμά σου» στις αίθουσες και οι παραγωγοί του Xάρι Πότερ επικοινώνησαν μαζί του και του πρότειναν να αναλάβει την επόμενη ταινία της σειράς. Ο Κουαρόν, λοπόν, μιλούσε ένα βράδυ στο τηλέφωνο με τον Ντελ Τόρο για κάτι άλλο, και ξαφνικά του το ξεφούρνισε. «Παρεμπιπτόντως μου πρότεινα να σκηνοθετήσω τη νέα ταινία Χάρι Πότερ, μου φαίνεται πολύ παράξενο που απευθύνθηκαν σε μένα», του είπε. «Μισό, μισό, εννοείς ότι δεν έχεις διαβάσει ποτέ Χάρι Πότερ;» απόρησε ο Ντελ Τόρο και όταν ο Κουαρόν του απάντησε ότι δεν νομίζει ότι κάνουν για αυτόν, ο Ντελ Τόρο τον αποκάλεσε «αλαζονικό μ*λάκα».

Κάπως έτσι, ο Κουαρόν έδωσε μια ευκαιρία στον Χάρι Πότερ, και βγήκαμε όλο κερδισμένοι, τόσο γιατί έβαλε το franchise στη σωστή τροχιά, όσο κι επειδή μπόρεσε, χάρη στην επιτυχία του, να γυρίσει τα «Παιδιά των Ανθρώπων».