Άλλαξε πίστα: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ καλεί και τον Ντένζελ Ουάσιγκντον στον 2ο «Μονομάχο» - νεα || cinemagazine.gr
9:09
20/3

Άλλαξε πίστα: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ καλεί και τον Ντένζελ Ουάσιγκντον στον 2ο «Μονομάχο»

Ο σύντομα 86χρονος δημιουργός, με τις 17 ταινίες μόνο στον 21ο αιώνα, ανεβάζει επίπεδο την διανομή του καινούργιου «Μονομάχου» και επανενώνεται με τον ηθοποιό 16 χρόνια μετά το «American Gangster».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Για τον Ρίντλεϊ Σκοτ τα έχουμε πει πολλάκις. Δεν μας αφήνει και να αγιάσουμε τόσο συχνά που παράγει. Ωστόσο, παρότι η συστηματική παραγωγή είναι μεγάλο συν για τον υπογράφοντα, και μολονότι το επίπεδο της δουλειάς του ξεκινά από μια βάση ενδιαφέροντος, είναι ζήτημα αν ας πούμε στον 21ο αιώνα μπορείς να βρεις πέντε ταινίες του που να αντέχουν σε δεύτερη προβολή. Ο κόσμος αγάπησε κάμποσες από αυτές πάντως, και σίγουρα μία είναι το «American Gangster», καθότι σε αυτό το σινεμά ο Ντένζελ Ουάσινγκτον έχει πυρήνα, «βάζει πισινούς στα καθίσματα», που έλεγε και μια παλιά χολιγουντιανή ψυχή.

Ο νέος «Μονομάχος», λοιπόν, επανδρώνεται ακατάπαυστα και μετά τους Πολ Μεσκάλ και Μπάρι Κιόγκαν, προσθέτει «κλάση Ουάσινγκτον» στο ensemble. O Φρανκ Λούκας («American Gangster») στην αρένα. Ο ρόλος δεν είναι γνωστός, αν και οι πληροφορίες μιλούν για έναν γουστόζικο «κακό» που έχει γράψει ο Ντέιβιντ Σκάρπα και καθώς φαίνεται η σειρήνα αυτή είναι αρκετή για τον Ντένζελ. 

Το σίκουελ εκτυλίσσεται χρόνια μετά την πρώτη ταινία, με τον Μεσκάλ να υποδύεται τον Λούσιους (Σπένσερ Τριτ Κλαρκ στην πρώτη ταινία) και τον Κιόγκαν να ενδύεται την αμφίεση του Αυτοκράτορα Γέτα, του οποίου πάντως η ιστορικότητα έχει παραφθαρεί χολιγουντιανά πλήρως από το σενάριο. Η ταινία προγραμματίζεται για τις 22 Νοεμβρίου του 2024.

Ως τότε πάντως, μην ανησυχεί κανείς, ο φίλος Ρίντλεϊ θα έχει παραδώσει και το «Kitbag» για τον Μέγα Ναπολέοντα με τον Χοάκιν Φίνιξ.