Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αντιμετωπίζει κατηγορία βιασμού για υπόθεση του 2018 που ανοίγει ξανά - νεα || cinemagazine.gr
8:12
24/2

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αντιμετωπίζει κατηγορία βιασμού για υπόθεση του 2018 που ανοίγει ξανά

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται δικαστικές πηγές, ο ηθοποιός διερευνάται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, κατηγορίες πάντως που μέσω του δικηγόρου του αρνείται εξίσου κατηγορηματικά.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η ιστορία της -για την ώρα- υποτιθέμενης επίθεσης του 72χρονου ηθοποιού σε νεαρή ενήλικη γυναίκα που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, αφορά στο 2018 και σε ιδιωτική πρόβα στο παρισινό διαμέρισμα του ηθοποιού που, κατά την ενάγουσα, «δεν είχε τίποτα το επαγγελματικό». Διερευνήθηκε την επόμενη χρονιά και έκλεισε λόγω ανεπαρκών στοιχείων. Ξανάνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο και τώρα οδηγεί σε εγκληματικές κατηγορίες.

Ο Ντεπαρντιέ, μέσω του δικηγόρου του, αρνείται εντελώς κάθε κατηγορία.

Ο ηθοποιός, μια φορά υποψήφιος για Όσκαρ (για τον «Συρανό ντε Μπερζεράκ»), 17 υποψήφιος για Σεζάρ (και δις κάτοχός του), έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς ιστορίες με κακή δημοσιότητα, έχει παραχωρήσει το γαλλικό του διαβατήριο για να πάει να μείνει στη Ρωσία, έχει κάνει δηλώσεις υπέρ του Προέδρου Πούτιν που του έχουν εξασφαλίσει πλήρη καλλιτεχνική απαγόρευση στην Ουκρανία, έχει συλληφθεί μεθυσμένος, γενικά, παρά το έξοχο καλλιτεχνικό μητρώο του, που ελπίζεις να μην διαγραφεί μονοκοντυλιά, έχει απασχολήσει αρνητικά. Η ιστορία αυτή όμως υπερβαίνει την κακή δημοσιότητα και πιθανά θα σημάνει το τέλος της καριέρας του, ενδεχόμενα ακόμα και αν δεν κριθεί ένοχος.