«Disclaimer» του Αλφόνσο Κουαρόν για το Apple TV+, Κέιτ Μπλάνσετ και Κέβιν Κλάιν συντρέχουν - νεα || cinemagazine.gr
9:14
2/12

«Disclaimer» του Αλφόνσο Κουαρόν για το Apple TV+, Κέιτ Μπλάνσετ και Κέβιν Κλάιν συντρέχουν

Το πρώτο παιδί της συμφωνίας του 2019 του Μεξικανού με το κανάλι θα είναι μια σειρά-θρίλερ βασισμένη στο βιβλίο της Ρενέ Νάιτ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Καιρός ήταν να ακούσουμε κάτι από -και για- τον σπουδαίο Μεξικανό (αρκετά με τους Ινιάριτου και του ντελ Τόρο αυτού του κόσμου, έτσι για να το πυροδοτήσουμε λίγο). Η πρώτη υλοποίηση της συμφωνίας που υπέγραψε μετά το Roma με τον Apple TV+ κολοσσό, θα είναι μια σειρά, βασισμένη σε βιβλίο της Ρενέ Νάιτ.

Κέιτ Μπλάνσετ, παραμένουσα στον τηλεοπτικό χώρο μετά τα Mrs. America, Stateless και το επικείμενο Brideshead Revisited, πρωταγωνιστεί στην σειρά περί μιας ερευνητικής δημοσιογράφου που βλέπει τον κόσμο ανάποδα αφ΄ότου γίνεται το επίκεντρο μιας έρευνας που εκθέτει την προσωπική της ζωή. Δίπλα της, πανηγυρισμοί, ο Κέβιν Κλάιν, στο τηλεοπτικό του ντεμπούτο - αν κι έχει κάνει voice acting. Πάντα λείπει ο Κέβιν Κλάιν, και παρότι υπάρχει σειρά λόγων που είναι ο... Κέβιν Κάιν για κάποιους από εμάς, πάντα αναξιοποίητος, ιδίως τελευταία, θα αισθανόμαστε πως είναι. Είναι και αυτός που θα βγάλει τα άπλυτα της Μπλάνσετ στη φόρα και θα ζωηρέψει την πλοκή της ιστορίας.

Φωτογράφοι της σειράς, εκτός του ίδιου του Κουαρόν βέβαια, οι κοιτασματικού ταλέντου Εμάνουελ Λουμπέτζκι και Μπρούνο Ντελμπονέλ, ο πρώτος βέβαια μόνιμος του σκηνοθέτη (και τρις οσκαρούχος). Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αν έπρεπε να ποντάρει κανείς θα έβαζε τα λεφτά του στο ότι θα ακούσουμε σύντομα για πρώτης λίστας διεύρυνση του ερμηνευτικού επιτελείου και λοιπά καρυκεύματα της μεγάλης, δυστυχώς πάντως τηλεοπτικής (...), επιστροφής του δημιουργού των 4 Όσκαρ (δύο Σκηνοθεσίας, ένα Φωτογραφίας, ένα Μοντάζ, μιλώντας για πληρότητα) και των μόλις 8 ταινιών που έχουν ανεξαιρέτως κάτι να συνεισφέρουν.